kniha » Falešná apokalypsa
má v knihovně 8
hodnotilo: 11
91%
Falešná apokalypsa

Jiří Buchta
Jan Č. Galeta
Jan Kolátor
Zbyněk Holub
Zdeněk Beneš
Václav Pražák

Falešná apokalypsa

série: Asterion - herní řada
díl v sérii: 9
kniha patří do světa: Asterion

Kategorie: fantasy - hry na hrdiny

vydání: Altar (web) 2003


Informace / Anotace ke knize: Falešná apokalypsa

Anotace:
Magie, jedna z mocí světa, vždy fascinovala národy Asterionu. Zdála se být tak všemocná, tak lákavá, s její pomocí se dalo dokázat cokoliv. Ovšem každý, kdo se ponořil do jejího studia, velmi záhy zjistil, jak složitá a nevyzpytatelná může být. Ovládnout magii, donutit ji, aby sloužila mysli čaroděje, je věc nemožná. Existují jen různě dobří kouzelníci a čarodějky, kteří se dokáží naučit určité množství kouzel, ale podstatě magie nerozumí žádný z nich. Přesto se snaží posunout hranice poznání a zkušeností dál, aby vnesli alespoň trochu světla do neprobádaných končin panství magie.
Způsobů, jak magii zkoumat, jak ji provozovat a získávat potřebnou energii k sesílání kouzel, je mnoho. V tomto modulu najdete popsány ty nejvýznamnější z nich a zmínky o těch méně používaných. Váš pohled na magii jako takovou i na to, jakým způsobem ji čarodějové praktikují, se změní. Šedý a vybledlý archetyp kouzelníka nahradí mnoho různorodých forem, navzájem odlišných a pestrých. Najdete zde popsané chování magického pole, jeho anomálií, principy magických míst a aspekty života mágů ve společnosti. Významné místo v textu také zabírá pojednání o psionice, která stále víc a víc uchvacuje moc v Plaveně právě na úkor magie.

Obsah:
Hlavní text – 80 stran
Pojednání o magii, jejích zákonech, možnostech a anomáliích. Informace o různých způsobech kouzlení a přístupu k magii, o čarodějích a jejich služebnících.
Klíč bytostí astrálních – 16 stran
Průvodce lovce přízraků po stvořeních Světa Stínového, věnovaný bytostem, které si kouzelníci přivolávají ze Stínového světa.
Čarodějův učeň – 44 stran
Dobrodružství pro DrD.
Aplikace pravidel DrD 1.6 – 24 stran
- Černobílé mapy a nákresy

 



WebArchiv - archiv českého webu