kniha » Šílený les
v Top10 1 | chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 95
hodnotilo: 111
79%
Koupit knihu:
Minotaur
Šílený les Více vydání = více obálek.

Vladimír Šlechta

Šílený les

série: Krvavé pohraničí
díl v sérii: 2
kniha patří do světa: Krvavé pohraničí

Kategorie: fantasy - meč a magie

vydání: Straky na vrbě (web) 2000; Straky na vrbě (web) 2008; Brokilon (web) 2018

odkazy: 8x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
Vlask  | **** 05.07.2008 23:16

Typická kniha od této série – nové postavy potkávají jednu dvě známé postavy z jiných knih, slušně dávkovaná akce, dobrá čtivost, jen ten děj opět skončí poměrně brzo.

firen  | ***** 23.03.2009 08:07

Myslím si, že tuto knihu mohu doporučit, zapůsobila na mně dobrým dojmem. PanŠlechta totiž píše docela solidně. Nabízí solidní děj a rychle běžící příběh. Akorát je ta knížečka trochu krátka. Jinak velice dobrá.

Speedemon  | **** 28.02.2010 12:04

Už v minulé knize bylo řečeno, že se elfský les Izironk stává temným a chaotickým místem. V tomto románu se podíváme přímo na jádro problému a setkáme se opět s kapitánem Schniregou. Kniha je uzavřená epizoda ze světa Krvavého pohraničí. Spousta věcí je zde zopakována, protože nikdo v podstatě nezná pořadí, v jakém se knihy mají číst. Dozvěděl jsem se tedy spoustu nových a zopakoval spoustu známých informací. Nicméně to nijak neubírá na čtivosti.

honajz  | ***1/2 10.04.2012 07:17

O hodně lepší než první díl, i díky jisté gradaci příběhu. Ten však přesto stojí na trochu hliněných nohách, kdy si občas neví s některými postavami rady, a i celkové směřování se podobá spíše hře na kličkovanou. To však nic nemění na tom, že autor je velmi silný v popisu prostředí, zvláště „trampské“ části jsou vynikající, v popisu jednotlivých situací, líbí se mi, jak pracuje s časem (kdy v určité chvíli přejde do přítomného, aby zvýšil dramatičnost), skutečně jen škoda, že si víc nedokáže vyhrát s postavami a jejich charaktery, které působí sem tam jen nahozeně, a s pečlivějším budováním příběhu, kdy se zdá, že někdy jde vše dopředu trošičku nahodile. Ale čte se to dobře, pro mne daleko lépe než první díl, který už chvílemi nudil, a dokáže vtáhnout do tohoto imaginárního světa.



WebArchiv - archiv českého webu