kniha » Mořičvíl
chce si přečíst 3 | má v knihovně 60
hodnotilo: 43
75%
Mořičvíl Více vydání = více obálek.

Denny Newman

Mořičvíl

série: Mořičvíl
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

vydání: Palmknihy (web) 2003; Wolf Publishing (web) 2005

odkazy: 5x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
Thorgos  | *** 06.06.2006 20:45

Kniha majúca aj svoje silné ale aj slabé stránka. Pre ľudí, ktorý sa nezameriavajú na humornú fantasy je to dobrá voľba, ale po prečítaní niečoho od profesionála žánru ako Pratchetta sú vidieť chyby.

shpina  | *** 05.01.2007 09:06

Záživná Pratchettovina. Záživná tím, že není od Pratchetta, a tak můžem čekat trošku jiné vtípky (přece jen Pratchett se po 30-ti Zeměplochách sem tam opakuje). Na druhou stranu jsou hrdinové poměrně nezáživní, děj taky nic moc a tam, kde je autor sám sebou, ten humor taky není zrovna převratný.

malarkey  | *1/2 18.01.2007 15:50

Edice Pevnost kniha č. 2 – Mořičvíl. Celá tato kniha je natolik bláznivá, aby mohla být zábavná. Občas se objeví pár slušných fórků, ale to nezachrání dost nudný příběh plný nezáživných hrdinů v čele s agentem Blondem. 3/10

davaj  | **** 06.04.2009 11:19

Ne, Mořičvíl se nedá brát vážně. Jsou mu vytýkáni hlavní hrdinové i nudný děj. Já naopak vychvaluju vtipné prostředí se šílenýma postavičkama. Samozřejmě, každý hned bude Newmana srovnávat s Pratchttem. To je ovšem jiná ligu. Ale na naše české poměry se jedná o svěží odpočinkovou četbu, vhodnou třeba do vlaku. Monohokrát mě tahle knížka přiměla k úsměvu, a to je asi to nejdůležitější.

trudoš  | **** 11.07.2016 23:19

Pokrok nezastavíš, byť bys byl sebedrsnější středověk. A tak si pochybné technologie našly cestičku i do života obyčejných lidí v městě zvaném Mořičvíl. To se brzy ocitne před naprostým kolapsem díky plánu geniálního padoucha, kterému nejde o nic menšího, než ovládnout všecko všecičko. Od toho jsou tu však speciální agenti, aby si s podobnými zádrhely poradili. A co nezvládnou kompetentní pracovníci, dají s přehledem náhodní civilisté.
Jednoduchý humor, rafinované hříčky, bláznivé nápady a šílené situace – to vše vystihuje knihu, která ze všeho nejvíc připomíná poctu Zeměplošské sérii. Co se však úplně nepovedlo je přímá dějová linie. Denny Newman se soustředí na to, aby pobavil dialogy, popisy a gagy, přičemž zápletka jako by pro něj byla podružná. Což ještě podtrhuje tím, že příběh zahlcuje množstvím postav, které ne vždy mají nějakou smysluplnější roli. Jak už jsem ale naznačil, koncepční chyby plně vynahrazuje situační komikou, takže když už nic jiného, zabavil jsem se královsky.



WebArchiv - archiv českého webu