kniha » Conan a krokodýlí bůh
má v knihovně 29
hodnotilo: 18
76%
Koupit knihu:
Minotaur
Conan a krokodýlí bůh

Christopher Blanc

Conan a krokodýlí bůh

série: Conan
díl v sérii:
kniha patří do světa: Hyborian

Kategorie: fantasy - meč a magie - hrdinská fantasy

originální název: Conan and Crocodille God

vydání: Deus (web) 2005

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
makakuk  | **** 14.07.2006 20:07

Ve spleti různých „neoConanů“ člověk nečeká žádné zázraky a je proto mile překvapen, když zjistí, že i zcela neznámý autor dokáže napsat skutečně čtivou knihu. Pravda, Howard to není, ale dílko se čte jedním dechem, pro mrtvolu není kam šlápnout, souboj střídá souboj, i na kouzla a lásku dojde, tedy vše co má tato literatura mít. Ve srovnání s většinou ostatních epigonů kniha nadprůměrná.

P.S. Skutečně by mě zajímala skutečná národnost (a jméno) autora, protože přes údaje o překladu se domnívám, že se jedná o pseudonym českého autora. Pokud tomu tak je, klidně se může k činu přiznat, protože stydět se nemá za co.

shpina  | *** 10.12.2008 21:00

Conanovský příběh svižný plný krve a barbarových hlášek. Nicméně je vudět, že autor ještě není vypsaný, souboje netvoří jen koření zajímavého příběhu. Souboje v podstatě jsou příběhem, řítíme se z akce do akce bez nějakého odpočinku. Sice tak uteče příjemných 180 stran, jenže tady je hlavní záporák poražen a zbylých 40 stran je poměrně trápení.

KeB  | **1/2 26.02.2012 11:38

Hned na začátek říkám, že si dovolím srovnat Krokodýlího boha s Dračí studnou zde http://www.legie.info//kniha/11536-conan-a-draci-studna a zároveň předesílám, že v komentáři můžou být SPOILERY.

Nejprve tiráž a redakce. Ta je u obou knih stejná, přestože je v nich rozdíl 5i let a nakladatelství (Studna – Brána, Krokodýl – Deus). Zatímco Studna byla zamořená překlepy a nedoklepy, u Krokodýla jsem jich napočítal kolem deseti, není to málo, ale budiž. Znamená to, že v roce 2005 na to redakce ještě úplně nekašlala, v roce 2010 ano.

Nyní ke Krokodýlímu bohu – Tahle kniha už označení román snese lépe než Studna. Stále je tu množství dost samostaných úseků, ale jejich propojení není tak násilné jako v případě Studny. Autor se reálií Hyborského světa drží překvapivě dobře a Conan se nechová jako úplnej kretén. Jeho společníci a protivníci taky nejsou tak debilní jako v případě Studny. Obrovská chyba je, že autor, který má docela talent na vymýšlení dobrých záporňáků, je nechává umřít na dvou řádcích místo toho, aby jim dal aspoň trochu šanci. Příklad za všechny „skřet“ – Conan ho zlikviduje nejen hned, ale i způsobem, který je jasný od prvního okamžiku. A přitom tam byl velký potenciál zombie, démoni atd. Celkově vzato je Krokodýlí bůh kvalitativně o dvě třídy jinde než Dračí studna, ale nic fenomenálního to není. Pokud si chcete přečíst kvalitní Conanovský příběh, sáhněte po Studně ghůlů a Krokodýlímu bohu a hlavně Dračí studně se obloukem vyhněte.

Můj osobní dojem je, že autor měl Dračí studnu napsanou dříve, ale vydal ji až po Krokodýlím bohu, který je mnohem lepší než Dračí studna. 50%

trudoš  | *1/2 29.10.2017 23:42

Polozapomenutý krokodýlí bůh hodlá prostřednictvím oddaného velekněze ovládnout svět a uvrhnout ho do zkázy. Podle prastarého proroctví se zlu dokáže postavit jedině krásná panna-bojovnice a to pouze v případě, že jí bude doprovázet mocný cimmeřanský válečník. Otázkou za 10 milionů je, kdopak asi ten barbar bude.
Nakladatelství Deus připravilo pro milovníky dobrodružné literatury další směsici heroické fantasy a prvoplánového pulpu. Začátek je ještě slibný – prvních dvacet stran prologu ponechává čtenáře v očekávání příjemné krvežíznivé pouti napříč městem Shadizar. Pak ovšem Christopher Blanc alias Břetislav Čenda sklouzne do tenat podprůměrnosti, která ač solidně napsaná, postrádá jakékoliv záchvěvy originality. Nehledě na ohledy k Howardovým fanouškům. Hlavním kamenem úrazu jsou především postavy vypůjčené z nízkorozpočtové komedie a neuvěřitelně prostinká zápletka mající v sobě více děr než plyšový medvídek po zásahu brokovnicí. Na relax dobrý, jako zarážka do knihovny ještě lepší.



WebArchiv - archiv českého webu