kniha » Rytíř půlnoční hvězdy
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 3
hodnotilo: 8
83%
Rytíř půlnoční hvězdy

Zbyněk Dach

Rytíř půlnoční hvězdy

série: Fighting fantasy - Negart Group
díl v sérii: 11

Kategorie: fantasy - gamebook

vydání: Perseus 2005


Komentáře:
Cadak  | ***** 31.12.2014 03:49

Topka mezi Negart Groupy, tak bych nazval Rytíře Půlnoční Hvězdy. Tento gamebook nabízí dlouhý příběh plný zvratů a akce. Hlavní premisou tohoto dílu, je určité uzavření předchozích gamebooků a otevření nové linie(noví hrdinové…).

Imperium zachvátila občanská válka, panovník je mrtev, leníci kradou a zrazují korunu. No a aby toho ještě nebylo málo, k hranicím se blíží Almidarská armáda.

Coby Rytíř musí Leroy z Tarielu sloužit dobru a možná zachránit i celé imperium.

Jediná chyba – absence základních parametrů – doporučuji tedy užít stejné statistiky jako ve zlatém údolí, když si zvolíte cestu meče – síla 3, životy 12

Originální, zábavný, hřích si nezahrát.

100%

Malaga  | ***** 01.03.2021 09:56

Rytíř završuje celou první část řady NG ve velkolepém stylu.

Čeká vás dlouhé dobrodružství, několik různých cest (kdy se na žádné z nich nebudete cítit ošizeni o zážitky ani o poklady), řada dílčích úkolů/mikrodungeonů i camea mnoha známých postav. V roli rytíře novice to můžete dotáhnout až do překvapivých výšin. Obtížnost gamebooku je vyrovnaná, množství zajímavých předmětů vám pomůže zdolat i nejsilnější protivníky. Jedinou obtížnější pasáží je bitva s Almidarem, kde se vyplatí nasbírat co nejvíce spojenců, abyste zmírnili dopady kruté náhody, která o všem rozhodne. Malým mínusem jsou zmíněné chybějící statistiky a startovní počet zlaťáků, ale to vše se dá dohledat na internetu.

100% si po právu zaslouží, patří k oblíbeným kusům.



WebArchiv - archiv českého webu