kniha » Válka trpaslíků
v Top10 11 | chce si přečíst 10 | chce mít v knihovně 8 | má v knihovně 140
hodnotilo: 192
90%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Válka trpaslíků Více vydání = více obálek.

Markus Heitz

Válka trpaslíků

série: Trpaslíci
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy - hrdinská fantasy

originální název: Der Krieg der Zwerge
jiný (obecně známý) název: War of the Dwarves
originál vyšel: 2004

vydání: Fantom Print (web) 2005; Fantom Print (web) 2006; Fantom Print (web) 2009; Fantom Print (web) 2012

odkazy: 1x [ukázka], 2x [recenze]


Komentáře:
magio  | **** 05.04.2007 15:43

Druhý díl trpasličí románové trilogie německého autora Markuse Hertze velmi, velmi mile překvapil. První díl sice mnohé o možných kvalitách této série naznačoval, ale přesto je Válka trpaslíků v porovnání s Trpaslíky o mnoho lepší. A něco málo o zápletce. Po šťastném vítěztví nad černokněžným mágem se tentokrát spojenectví lidí, elfů a trpaslíků musí utkat s obávanými avatary, kteří mohou přinést Skryté zemi zkázu. Děj pokračuje v nastoleném tempu, alfové se znovu vydávají na lov svých nenáviděných elfských příbuzných a nezahálejí ani vrazi trpaslíku z řad kmene třetích. Vyhrají neznámí avataři? A co jsou vůbec zač? Podaří se třetím zničit své bratry? To vše zjistíte, když si tuto výbornou knihu přečtete.

firen  | ***** 30.11.2007 19:29

Když zamotáte mnoho zápletek, vynaložíte hromadu pomluv a naděláte trpaslíkům nejistotu a strach z Avatarů, alfů atd. Dostanete se do fáze kdy nevíte komu lze ještě věřit. No a o tom je válka trpaslíků. Je to dobrá kniha a určitě předčila první díl.

Majkl  | ***** 18.12.2007 09:02

Perfektná kniha, stretávame sa tu opäť s národom Alfov (ktorý sú mimochodom moji obľúbenci), skvelý dej tu doplňujú pasáže kde sa dozvedáme prvky úžasného sveta. Navyše tu autor pridáva pomstu, takú cieľavedomú, ktorá sa naplno prejaví v treťom dieli. Narmory je mi ozaj ľúto. Bomba. Perfektným a štýlovým zakončením bola bitka pred horiacim mestom Alfov, takisto aj jeho zapálenie. Mrzí ma však to, že autor príliš rýchlo odpinkal skvelých Alfov.

papuja  | ***1/2 03.06.2008 21:58

Vcelku dobré pokračování. Čtivost zůstala a knihu položíte až po přečtení.

Blue.Shark  | ***** 22.07.2009 14:07

Druhý díl mé oblíbené série…co si budeme povídat. Čtivá kniha, skvělý autor, vynikající příběh a uvěřitelné hlavní postavy. Heitz postupně začíná zaujímat čestné místo v mé skromné knihovně :)

Methat  | ***** 27.07.2010 10:30

Epické, hrdinské, smutné, zábavné a môžete si domyslieť ešte ďalšie vlastnosti tejto trpasličej knihy. Druhý diel je lepší a ďaleko komplikovanejší s množstvom detailov (aj keď niektoré detaily autorovi ušli) a predišiel prvý diel o veľký kus. Na konci knihy sa okrem Tungdila a ostatných nebudete hambiť za slzy ani vy…

„Prvních deset patří mně, aby bylo všem jasný.“ „Chovej se slušně, nebo tě rozsekám jako petržel.“ Boïndil Dvojčepel zvaný též jako Pruďas :-)

DooM  | ***** 29.01.2013 12:41

Dle mě ještě lepší jak první díl, ta čtivost je až nepříjemná :-)

Laxik  | ***1/2 05.04.2018 17:28

Bývaly časy, kdy byla dvojka Trpaslíků nejlepší klasická netolkieonovská fantasy, co jsem kdy četl. To jsem byl ještě patnáctileté ucho. I když, pravda, v mém podvědomí se Válka trpaslíků mezi elitou držela ještě donedávna. Přesněji řečeno do chvíle, kdy jsem se k ní vrátil. Postavy jsou pořád sympatické a zápletka s avatary je rozhodně zajímavá, ale Heitz se tady pořád ještě úplně nevymanil z dračákového vidění světa. Svět Skryté země tak pořád ještě bolestivě připomíná (ne)umělou fanfikci, ve které se postavy oslovují přívlastkovými jmény jako Romo Ocelové srdce a Narmora Hrozivá a kde Třetí z nějakých důvodů nesnáší všechny trpaslíky, kromě sebe. Heitz to celé navíc příšerně okecává a milionkrát vám připomene, proč Pruďas prudí a kdo koho nenávidí protože proto – abyste to náhodou nezapomněli. První půlkou jsem se tak prokousal jen za velkých porodních bolestí. Ta druhá s Avatary ale stále má svoje kouzlo a sílu a konečně předestírá bouři, se kterou autor přijde ve trojce a hlavně ve čtyřce. Takže nakonec odpuštěno a jede se dál. A i když 7/10 považuju stejně jako u jedničky za nadsazené hodnocení, přeci jen mám pro tenhle svět slabost. A když to stačilo mému pubertálnímu já, proč by to nemělo stačit ostatním děckám ve stejném věku?



WebArchiv - archiv českého webu