kniha » Arcanum
chce si přečíst 1 | má v knihovně 7
hodnotilo: 13
83%
Arcanum

Thomas Wheeler

Arcanum

Kategorie: fantasy - detektivní

originální název: The Arcanum
originál vyšel: 05/2004

vydání: Alman (web) 2005

odkazy: 1x [recenze], 1x [info]


Informace / Anotace ke knize: Arcanum

Jiné ocenění :
2005 – Locus Poll Award – Best First Novel – 12.místo.


Píše se rok 1919. Ve stínu velkoměst se začíná vraždit. V této nebezpečné době, kdy se stírá hranice mezi řádem a chaosem, na sebe skupina vizionářů bere úkol zajistit bezpečí lidstva. Nazývá se Arcanum.

V londýnském Hyde Parku za podivných okolností zahyne Konstantin Duvall, zakladatel Arcana. Zdrcený Sir Arthur Conan Doyle, nejstarší člen Arcana, se rozhodne, že pomstí Duvallovu smrt a odhalí tajemství, které po sobě zanechal. Zemřelý Konstantin totiž vlastnil nejmocnější artefakt na světě: Knihu Henochovu, kroniku Božích omylů, jejíž stránky mají moc způsobit konec všeho. Kniha po Duvallově smrti zmizela.

Conan Doyle se vydává na cestu, která ho zavede do ubohého a špinavého podsvětí New Yorku, ke zdánlivě nesouvisícím, ale nepochybně propojeným vraždám. Svolá osamocené členy Arcana, aby mu přišli na pomoc. Zjistí, že se zapletli do příběhu starého jako sám čas. Nejde o boj mezi lidmi či národy, ale o válku temnoty a světla.

Arcanum je neobyčejný příběh, v němž vystupují nejznámější i nejnechvalněji proslulé osobnosti dvacátého století a ve kterém jsou v sázce věci nejen lidské, ale i božské.

Arcanum je oslnivý thriller o okultních a nadpřirozených jevech. Je plný dramatických událostí i napětí a vystupují v něm pozoruhodné historické postavy: mistr úniků Harry Houdini, neblaze proslulá voodoo královna Marie Laveau, mladý fantasta H. P. Lovecraft a důmyslný Sir Arthur Conan Doyle. Děj nás zavede do děsivé doby, kdy genialita a šílenství kráčely ruku v ruce…

 

Externí odkazy:

[recenze] knihovnice.cz (BoboKing)
[info] Pitaval



WebArchiv - archiv českého webu