kniha » Kdysi
v Top10 2 | má v knihovně 10
hodnotilo: 8
61%
Kdysi

James Herbert

Kdysi

Kategorie: fantasy

originální název: Once
originál vyšel: 2001

vydání: BB art (web) 2003

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
Mat21  | ***** 15.07.2007 12:00

Nyní jsem poplival autorovi knihu Doupě, napravím mu reputaci u této knihy :-) Jedná se o vrcholné dílo jednoho z mistrů hororové literatury a naprosto mě uchvátilo. Dokáže držet dějovou linii na hranici tajemna, pozvolna přidávat prvky hororu a umě prokládat erotickými pasážemi.

trudoš  | ** 23.05.2016 00:16

Rekonvalescence Thoma Kindreda na anglickém zámku Bracken probíhá zpočátku fantasticky. Krajina dětství k němu promlouvá vzpomínkami, které mají cenu zlata a k jeho úžasu přijdou brzy ke slovu i hodné kouzelné bytosti žijící v okolí panství. Ovšem tam, kde se nalézají dobré síly, musí zákonitě existovat i ty zlé…
Naneštěstí průvodním znakem románu Kdysi jsou fádní postavy, nápad i zpracování. Nemluvě o uměle natahovaném ději, který se začne rozjíždět v poslední třetině. I když se slovem „rozjíždět“ bych se moc neoháněl, ono se prostě jen začne konečně nastiňovat, o co že to vlastně půjde.
Jinak se to ale čte jedním dechem. V tomhle ohledu nemohu autorovi nic vytknout, spíše jen tiše závidět schopnost psát tak, že oči doslova plavou po větách. Jenže kde nic není, tam ani čtivost nic nezachrání. A v tomhle případě se o nějakém obsahu moc mluvit nedá. Bídnou situaci nezachraňuje ani množství erotických scén, které místo osvěžení celé vyprávění spíše staví do roviny lascivní harlekýnky.



WebArchiv - archiv českého webu