kniha » Potopa / Sucho / Hlad
má v knihovně 11
hodnotilo: 9
69%
Potopa / Sucho / Hlad

John Creasey

Potopa / Sucho / Hlad

série: Doktor Palfrey z oddělení Z5
díl v sérii:

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Hlad, Potopa, Sucho

Kategorie: horor - sci-fi - detektivní

vydání: Slovenský spisovateľ 1977


SERIE: Doktor Palfrey z oddělení Z5
[18] Mlha děsu
[19] Potopa
[21] Sucho
[22] Teror
[23] Hlubiny
[26] Hlad
[29] Smog

Neřazené díly série

Potopa / Sucho / Hlad
Informace / Anotace ke knize: Potopa / Sucho / Hlad

Z5 je organizace, která chrání svět před nebezpečími, která nemají na svědomí státy vedoucí tuhou studenou válku. Ve skutečnosti to znamená nepřetržitý boj proti šíleným vědcům, nepovedeným pokusům a hříčkám přírody. Proti velmi divokým a vražedným nebezpečím chrání svět jistý doktor „Sap“ Palfrey, který je hlavou Z5 a vyskytuje se ve všech příbězích.

Potopa – z názvu je vcelku jasné, že půjde o hodně vody. Voda je ovšem obsažena pod tlakem v jistých nepřirozených mutantech. Autor se mírnil – jen pár milionů mrtvých a potopena část pevnin.

Sucho je už drastičtější – miliarda sem, miliarda tam. Pochopitelně mluvím o mrtvých žízní. Zápletka je jednoduchá – voda se na světě začíná extrémně rychle vypařovat. Důvod? Možná radioaktivní spad?!?

Hlad – co by asi mohlo přijít po potopě a suchu! Tentokrát se objevuje rasa extrémně nebezpečných „trpaslíků“, kteří hrozí lidstvo prostě vyjíst. Ani tentokrát se miliardami mrtvých nešetří. Obzvláště v tomto příběhu Palfrey předvádí, že když se kácí strom, létají třísky. Humanistům a lidem se slabšími žaludky nedoporučeno, přesto jsou „Sucho“ a „Hlad“ nejlepší případy Z5.

http://www.scifi.cz/ik/1999/19990965.htm

 



WebArchiv - archiv českého webu