kniha » Neználek na Měsíci
má v knihovně 22
hodnotilo: 31
59%
Neználek na Měsíci Více vydání = více obálek.

Nikolaj Nikolajevič Nosov

Neználek na Měsíci

série: Neználek
díl v sérii: 3

Kategorie: sci-fi - pro děti a mládež

originální název: Neznajka na Lune

vydání: Svět sovětů 1968; Lidové nakladatelství 1976; Lidové nakladatelství 1979; Lidové nakladatelství 1986; Knižní klub (web) 2009; Knižní klub (web) 2017

odkazy: 1x [e-book]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [3] MaxDax 15.08.2013 20:41  

Je s podivem, jak dávný sovětský spisovatel neznalý života v kapitalismu vystihl naši smutnou realitu – nač mazat dětem lepkavou sladkost kolem úst, že ano? Přiznejme si, že současná dětská literatura je často ještě drsnější… Třeba děti pochopí, že nežijí (a nebudou žít) v Kvítečkově, ale budou se muset pravděpodobně smířit s nelehkými životními podmínkami na Měsíci – a že pravda a láska zvítězí jen někdy … ;-) A vůbec nechápu, proč tu někdo Neználka pasuje do role „rarity“ (omluvou je jen mládí pisatele)- nevím o mnoha knížkách mého dětství, které by nebyly skoro v každém tehdejším pokojíčku. A vesele ji prodáváme dodnes.

 [2] Honzeecheck 15.06.2010 08:01  

To Caderly: nevím, četl sem to fakt tak zhruba ve dvanácti letech, a tu propagandu jsem si ani neuvědomil. Z pohledu dospělýho to teď může vypadat jakkoli, ale řekl bych že pro děti je přece jen důležitej hlavně příběh a ty osobitý obrázky. Nevim, nijak se to na mě nepodepsalo, snad jen jistym odporem vůči fanatickejm antikomunistům, který nenechaj nit suchou ani na Neználkovi. Ale pravda že svejm dětem to asi do knihovničky nepořídim.

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu