kniha » Ve znamení orla
má v knihovně 3
hodnotilo: 5
96%
Ve znamení orla Více vydání = více obálek.

Manda Scott

Ve znamení orla

Kniha vyšla i pod názvem:
Vysnívaný orol
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Boudica
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: Dreaming the Eagle

vydání: Mladá Fronta Slovensko 2003; Mladá fronta (web) 2006

odkazy: 1x [recenze]


SERIE: Boudica
[1] Ve znamení orla
[2] Ve znamení býka
[3] Ve znamení psa
[4] Ve znamení hada
Informace / Anotace ke knize: Ve znamení orla

V roce šedesát po narození Krista se vévodkyně kmene Icénů Boudica postaví do čela krvavého povstání proti Římanům, jejichž vojsko okupuje její vlast. V tu chvíli vrcholí dvacet let trvající odpor proti okupačním silám, jež se pokoušení pokořit a zničit samostatnou vzkvétající civilizaci – a zavléci ji do otroctví Římské říše.
Kniha Ve znamení orla popisuje osudy dívky Breaky, jež jako dvanáctiletá byla poprvé nucena zabít nepřátelského bojovníka. Dalším hrdinou je její nevlastní bratr Bán – mimořádně nadaný chlapec, který v sobě nosí vizi budoucnosti, jež by mohla přispět k osvobození jeho vlasti a zachránění jeho národa.
Před čtenáři se doširoka otevře uhrančivý svět staré Británie a jejích původních obyvatel. Je to svět druidů a snílků, svět plný kouzel, v němž aktivně vystupují četní bohové.
Chrabří bojovníci se tu utkávají o konečné vítězství, ale v sázce je také jejich vlastní čest. Všude je plno vážní, lásky, odvahy a úžasného, ze srdce vycházejícího hrdinství, s nímž se Britové brání proti beznadějné přesile.

 

Externí odkazy:

[recenze] Ikarie



WebArchiv - archiv českého webu