kniha » Flotila Země
v Top10 1 | chce si přečíst 2 | má v knihovně 66 | antikvariát
hodnotilo: 60
79%
Koupit knihu:
Minotaur
Flotila Země

Patrick Zandl

Flotila Země

Kategorie: sci-fi

vydání: Wolf Publishing (web) 2006

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
malarkey  | **** 18.01.2007 15:27

Edice Pevnost kniha č. 9 – Flotila Země. Kniha, která se začala psát na e-blogu a měla takový úspěch, že ji Pevnost uvedla v takto tištěné podobě. Příběh je vcelku jednoduchý zato neuvěřitelně chytlavý a i já jsem ji přečetl tzv. jedním dechem. Už se těším na pokračování 8/10

Marc  | **** 10.11.2007 13:54

Velice zajímaví a nezvyklí to příběh byl. Dá se říci že ta kniha je jen „puze“ o jedné veliké bitvě ve vesmíru. Ano i Ne. Je to rozhodně zajímaví počil a je dobré si ho přečíst.

Svarec  | **** 20.08.2009 09:03

Jak říkají kolegové, je to dost zajimavá knížka. Pojednává sice jen o jedné bitvě, ale celé je to napsané tak poutavě, že si té absence nějakého koherentního děje ani nevšimnete. Délka je tak akorát a knihu jsem přečetl téměř na jeden zátah. Česko jako světová velmoc sice vyvolá na tváři usměv, ale řekl bych, že to je taky účel. Menší výhrady mám akorát k epilogu, kde se nachází pár klišé a český patriotismus je tady dovedený trochu do extrému.

knedle  | **** 01.11.2010 00:14

Hned na začátku mě čekala příjemná změna: autor se vybodl na úvodní seznamovací taneček s prostředím a hned mě hodil do akce. Čte se to dobře a i slzu jsem v určité pasáži zamáčkl. Sem tam mihne kostrbatost, ale většinou jsem si pochutnával nad použitím českého jazyka. Jak ke světové velmoci Česká republika přišla, je velmi pěkně vymyšleno :) A použití této skutečnosti dělá z knihy text, který budete číst s usměvěm na rtech: letoun typu Bříza, vlajková loď Vyšehrad, základna Žižkovo na Marsu :) Zbytečnej byl IMHO vyčerpávající závěr, kterému by stačila jen polovina stopáže. Shrnuto: velmi čtivá jednohubka, a pokud je to prvotina, zaslouží si PZ uznání.

avatar2  | **** 11.01.2012 20:19

Vlastně jen popis jedné velké vesmírné bitvy roztažený do formátu větší novely. Je to velmi čtivě napsané, tak trochu podbízivě „náckovské“, ale neuráží. Idea ochranné flotily Země pod vlajkou Česka je úsměvná, ale mile baví.

Madam Brbla  | **1/2 05.04.2012 14:33

Nechala jsem se zlákat zdejšími převážně vysokými hodnotami a investovala pade do této útlé knížky. A jak vidíte podle mého hodnocení, s nadšením většiny se neztotožňuji. Pokud máte rádi trochu politiky, hodně strategie a nátěr ideologie, pak by vám „Flotila Země“ měla kápnout do noty. Pro mě byl tenhle sled záblesků z jedné vesmírné bitvy v první řadě devalvován faktem, že v něm nevystupují lidé, ale jen jména. Některá se opakují, jiná se zdrží půl stránky, ovšem o jejich osobnostech se nedozvíme prakticky nic, i ti nejdůležitější jsou pouhými povrchně podanými figurkami. Dalším mínusem je pár naivních nepravděpodobností v ději a posledním hřebíčkem do rakve, kdy jsem se z původních tří hvězdiček rozhodla knížku degradovat na průměr, byly zdlouhavé patetické projevy v závěru. Také mě mírně zklamal nedostatek nadsázky ohledně významu České republiky v budoucnosti (nebo jsem ji z pozice čtenáře nedostatečně vnímala). 50%



WebArchiv - archiv českého webu