kniha » Země mlhy
chce si přečíst 2 | má v knihovně 13
hodnotilo: 6
57%
Země mlhy Více vydání = více obálek.

Sir Arthur Conan Doyle

Země mlhy

Kniha vyšla i pod názvem:
Zem plná hmly
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Příběhy profesora Challengera
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy - sci-fi

originální název: The Land of Mist
originál vyšel: 1926

vydání: Hokr 1927; Hokr 1927; Yetti 1994; Volvox Globator (web) 2011; SnowMouse Publishing (web) 2021


Informace / Anotace ke knize: Země mlhy

Co bude po smrti? Rozpadne se lidská duše společně s fyzickým tělem, či snad opravdu existuje posmrtný život? A pokud ano, je možné navázat styk se zemřelými bytostmi? Ve svém románu Země mlhy sir A.C.Doyle na tyto otázky odpovídá kladně, využívajíc přitom svých osobních zkušeností s těmito kontakty. Kniha je volným pokračováním slavného románu Ztracený svět, jehož hlavní hrdinové tu tentokrát prožívají poněkud nezvyklá dobrodružství. Vstupují do záhrobí, kde ne vždy je úplně bezpečno, zvláště pak, zaútočí-li na ně děsivý duch ve strašidelném domě…


Zem plná hmly je posledným príbehom, ktorý A. C. Doyle napísal o profesorovi Challengerovi.

Spolu so starou známou spoločnosťou z románu Stratený svet sa ešte raz pustíme do víru neuveriteľných objavov a dobrodružstiev. Tentoraz sa v centre udalostí ocitnú novinár Edward Malone a profesorova dcéra Enid Challengerová. Najprv z čírej zvedavosti, no neskôr z úprimného záujmu sa vydávajú na prieskum sveta duchov, spiritualizmu a jasnovidectva, ktoré vzbudzujú nevšednú pozornosť i rozporuplné reakcie verejnosti.

Do pátrania zatiahnu aj skeptického profesora Challengera, ktorému vek neotupil jeho brilantnú myseľ a iba o máličko zmiernil jeho výbušnú povahu.

 



WebArchiv - archiv českého webu