kniha » Ztracená říše
má v knihovně 2
hodnotilo: 6
77%
Koupit knihu:
Minotaur
Ztracená říše

Václav Kroc

Ztracená říše

série: Fighting fantasy - Negart Group
díl v sérii: 12

Kategorie: fantasy - gamebook

vydání: Perseus 2006


Komentáře:
Cadak  | ***1/2 28.04.2015 12:37

Ve své době dlouho očekávaná Ztracená říše, opět navázala na postavy pana Kroce, tentokrát s možností zahrát si za trpaslíka. Autoři přišli s různými inovacemi, a docela zajímavě pojali díly od jedenáctého do čtrnáctého svazku.

V tomto gameboou můžete používat runy, které vám zlepšují dočasně atributy a budete je potřebovat, protože při cestě zubatými horami, na Váas čeká mnoho nebezpečí.

Ztracená říše přináší velice sympatické prostředí a docela ucházející děj. Je ale faktem, že je až přehnaně těžká. Samotné prvky jako štěstí mi přišly už zbytečné a vše komplikující.

70%

Malaga  | ***1/2 08.03.2021 12:30

V předchozích dílech série autoři porůznu trousili zmínky o ztracené říši trpaslíků a nyní se tato linie rozehrává naplno. Výsledek je docela příjemný – rozvětvené putování, množství nelehkých zkoušek a epická finální bitva. Rozdílná prostředí (např. vulkanické pohoří), příběh tradiční, pravidla jsou ozvláštněna parametrem štěstí (máte možnost ovlivňovat výsledky náhodných hodů) a použitím run. Právě runy jsou pro úspěch klíčové, protože, jak bývá zvykem u Krocových gamebooků, nepřátelé vás mnohdy silou převyšují a pečlivé hospodaření s životy je nutné. Obtížnost patří k vyšším, ale ne frustrujícím (jako u Krvavá země).

70% Příjemný díl.



WebArchiv - archiv českého webu