kniha » Sedmikostelí
chce si přečíst 2 | má v knihovně 17
hodnotilo: 19
83%
Sedmikostelí Více vydání = více obálek.

Miloš Urban

Sedmikostelí

Gotický román z Prahy

Kategorie: fantasy - sci-fi - horor

vydání: Argo (web) 1999; Argo (web) 2001; Argo (web) 2014

odkazy: 1x [info], 1x [e-book]


Komentáře:
avatar2  | **** 07.09.2006 12:50

Tato kniha vážně není pro každého. Pochmurná, nasáklá staromilectvím, touhou po návratu opravdu starých časů gotiky a bohabojnosti. Nositelem této nálady je vypravěč, společenský outsider, neschopný začlenit se do současné společnosti. Nečekejte klasickou sci-fi či horor, byli by jste zklamáni. Knihu k přítomnosti na tomto serveru nejspíš opravňuje tajemná, mysteriózní nálada a sci-fi prvek na jejím konci, detaily neprozradím. Doporučuji těm, které láká podtitul „gotický román“, protože ten docela sedí.

BoredSeal  | **** 25.01.2011 14:51

Velmi příjemné překvapení. Stylová mysteriózní detektivka s jistou nadsázkou velmi vkusně zapracovaná do reálných lokací v Praze. Navíc ve mě autor vzbudil chuť se trochu zajímat o historii Prahy a to se počítá.

honajz  | *** 23.06.2014 00:25

Knihu jsem četl před časem a pamatuji si velmi sugestivní popisy míst, ulic, prostředí, atmosféry. Některé až dadaistické scény (hlava, která se kutálela až k zábradlí nad Vltavou a prorazila tam díru). Zajímavý je i závěrečný nápad, bylo by fajn vidět. jak by to vypadalo, takový návrat, a jestli by se nám to líbilo. Ale celý ten děj, běhání sem a tam, pochybné indicie, podivní lidé, i když to nakonec jakž takž je svázané do jednoho ranečku, přišlo mi to víceméně chaotické. V dialozích a postavách vůbec je podle mne kniha nejslabší. Vlastně je zde porušeno Vonnegutovo pravidlo – chybí zde alespoň jedna sympatická postava, které by člověk fandil nebo se s ní ztotožnil.



WebArchiv - archiv českého webu