kniha » 6 mesiášů
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | má v knihovně 13
hodnotilo: 11
79%
6 mesiášů Více vydání = více obálek.

Mark Frost

6 mesiášů

série: Arthur Conan Doyle
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy - horor - detektivní

originální název: 6 messiahs
originál vyšel: 1995

vydání: Jota (web) 1997; Jota (web) 2003


Komentáře:
barbar  | nehodnoceno 01.01.2013 19:56

Řekl jsem si, že zkusím dohnat staré čtenářské dluhy a vzal tuhle knihu. Hned první dvě věty „Škorpion seděl bez hnutí na hřbetu hráčovy ruky. Jeho koužkovaným, kožnatým torzem probíhalo chvění…“ mne však přivedly k zamyšlení. To je ten škorpion bez hlavy, když je to jen torzo? A má tenhle druh hmyzu vůbec něco jako hlavu? A odkdy jsou škorpioni kožnatí?

Pak mi došlo, že přeloženo do angličtiny znamená kožnatý „skinny“, což přeloženo zpět správně do češtiny znamená „vyzáblý, kostnatý“, a že tím torzem bude zřejmě míněn trup. Po další polovině stránky mne konstrbatý text donutil knihu odložit. Jó, špatným překladem se dá text pěkně zmršit…

tomts  | ***1/2 19.10.2014 16:41

Doyle a Sparks opět bojují proti služebníku Pekla. Tentokrát Frost umístil knihu do Ameriky, kde nám postupně vypráví příběh Bohem vyslaných mesiášů různých národů i vyznání (anglikánský křesťan, židovský rabín, indiánská šamanka…). Jednotlivé osobní linie mesiášů se postupně slévají v jeden příběh – finále, ke kterému jednoznačně od začátku vše směřuje.

O něco méně zmatené než první díl, zdá se, že Frost přece jen poněkud vystřízlivěl. Přesto si neodpustil fantastické vsuvky, které bohužel jen odebírají příběhu určité zdání reality.



WebArchiv - archiv českého webu