kniha » Relikviář
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 18
hodnotilo: 29
83%
Relikviář Více vydání = více obálek.

Lincoln Child
Douglas J. Preston

Relikviář

série: Pendergast
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy - sci-fi - horor - detektivní

originální název: Reliquary
originál vyšel: 05/1997

vydání: Alpress (web) 2000; BB art (web) 2007; BB art (web) 2016

odkazy: 1x [info]


Komentáře:
firen  | **** 12.09.2009 19:29

U téhle knihy záleží jak se na ní díváte. Z jedné strany je to docela povedenná komerce, nebo autor zamýšlel tento díl, již u toho prvního.Kniha samotná se dala ale příběh už nebyl tolik tajemný.

Madam Brbla  | **** 26.11.2010 16:20

Kdo se chce dozvědět vše podstatné o ději románu + nějaký ten spoiler, ať si přečte anotaci. „Relikviář“ volně navazuje na předchozí „Relikvii“, v příběhu se potkáme se stejnými hrdiny a objeví se také několik nových postav. Tentokrát čtenář prakticky od začátku ví, kdo nebo co stojí za bestiálními vraždami v New Yorku, proto není tolik prostoru věnováno nejistému tápání a kniha je akčnější na úkor tajemna. Atmosféru však rozhodně nepostrádá, přinejmenším pro mě měly časté výpravy do podzemí New Yorku značné kouzlo, představivost pracovala na plné obrátky a nebyla by ani nouze o napětí, kdyby páni spisovatelé až příliš okatě nedávali najevo, kdo je postradatelný, tudíž oddělatelný, a o koho se není třeba bát. Osobně bych uvítala mnohem nelítostnější řežbu – z hlavních hrdinů bych nechala naživu jen agenta Pendergasta a zbytek odsoudila k dekapitaci;-). Zamýšlené překvapení v závěru autorům tak docela nevyšlo a očekávaný happyend (tohle skutečně není spoiler – leda pro velkého naivku) stál „Relikviář“ nějaké to procento, ale četbu jsem si užila, takže zůstává solidní nadprůměr: 77%.

lenivec  | *** 27.07.2013 11:51

Nemožem si pomôcť, ale mne tento diel prišiel zaujímavejší ako Relikvie. Podzemie metra je fajn prostredie a autory ho využili naplno a skvelo naviazali na predchádzajúci di­el.



WebArchiv - archiv českého webu