kniha » Dračí hora
má v knihovně 14
hodnotilo: 16
81%
Dračí hora

Lincoln Child
Douglas J. Preston

Dračí hora

Kategorie: sci-fi

originální název: Mount Dragon

vydání: BB art (web) 2001; BB art (web) 2004


Komentáře:
lenivec  | * 27.07.2013 13:41

Prvá tretina knihy je viac menej opis (hocičoho, čo čitateľa nezaujíma). Druhá tretina je celkom čitateľná, posledná tretina je len útek a záchrana životov. Okrem toho v knihe asi nič iné nie je.

trudoš  | **** 12.11.2016 23:45

Jednoduchý vědeckofantastický thriller se skvělou ponorkovou atmosférou v podzemní genetické laboratoři. Jen škoda, že autoři u tohoto motivu nezůstali a nedovedli drama o osmi lidech do nabízeného extrému. Nelze jim však upřít schopnost dovedně splétat a přizpůsobovat vědecká fakta s vlastní fantazií, z čehož vzniká zábavný dobrodružný příběh jako stvořený pro ukrácení dlouhé chvíle. Jen koncepce jim tentokrát moc nevyšla, takže finále přijde nečekaně už polovině románu a zbytek je jen stopadesátistrán­ková dopinkávačka. Napínavá, ale nastavovaná až to bolí, nemluvě o úplné dohrávce, která je už z úplně jiného soudku.
Všechny tyhle zvraty ovšem mají jednu nezanedbatelnou výhodu – očekávaná klišé jdou stranou, protože pro překotný spád na ně není místo. Zůstane tu sice spousta líbivého kýče postrádajícího logiku, ale to zas k tomuhle žánru prostě patří. A taky se jednou spisovatelskému tandemu povedlo vytvořit rozporuplné padouchy v pozadí, z nichž se jen těžko vybírá ten, kdo je horší.



WebArchiv - archiv českého webu