kniha » Basil
chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 55
hodnotilo: 67
73%
Basil

Miroslav Žamboch

Basil

Valašský vojvoda

Kategorie: fantasy

vydání: Triton (web) 2006

odkazy: 4x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | *** 01.01.2007 21:11

Zatím nejhorší z vydaných miniknižeček, které jsem četl. Nechal jsem se zmást ilustrací na obalu a názvem a čekal jsem něco úplně jiného, než příběh o jednom poddaném utíkajícím před výběrčími daní. Bral bych to jako první epizodu větší knihy, ale takto je to jen divně ukončená povídka, bez nějaké zápletky se silně zavádějícím názvem.

shpina  | **** 13.09.2008 10:55

Obal absolutně nekoresponduje s dějem ani atmosférou knihy. Knížečka ani není moc čtivá, je to spíše o soužití Basila s ‚prvotními‘ lidmi. Akce je až na konci. Nicméně má tento kolibříček opravdu silnou temnou atmosféru, od ostatních žambochovin se trochu liší a nejvíc mi připomíná jeho první povídku, kterou se proslavil . oheň, krev a železo, nebo tak nějak. Naštěstí při tak krátkém rozsahu ta nižší čtivost moc nevadí

Majkl  | **** 31.05.2009 10:14

Menej akčný príbeh, ktorý u mňa viac stál na tých fantasy reáliách, ako na akcii. Šaman, vlci, zima, to všetko spolu funguje dostatočne dobre aby som ohodnotil 4*.

papuja  | **** 08.09.2009 22:44

Nadprůměrná naturalistická povídka, kde se vrací autor k minulému soužití člověka s divokou přírodou. Povídka mi připoměla mé mládí, vzpoměl jsem si při čtení na třetí třídu a na Štorchovi – Lovce mamutů:o)

Strýček Biolit  | ***1/2 05.10.2014 20:44

Velice dobrá jednohubka na téma Run to the hills, run for your lives odehrávající se v časech, kdy moravští šamani stále ještě promlouvali k lesům a bažinám… Akce je zde pomálu, avšak její nedostatek vynahrazuje (doslova) mrazivá a temná atmosféra. Někdy děj udělá poměrně těžkopádný kotrmelec, avšak na tak malém rozsahu se to dá bez řečí tolerovat. Knížečka se (opět) četla velice příjemně a jedním dechem.



WebArchiv - archiv českého webu