kniha » Temné záblesky
v Top10 3 | chce si přečíst 6 | má v knihovně 46
hodnotilo: 92
72%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Temné záblesky

Martin Moudrý

Temné záblesky

Kategorie: sci-fi - postkatastrofická

vydání: Leonardo 2006

odkazy: 3x [recenze]


Komentáře:
biker11  | brak 04.12.2006 17:57

brak a ešte raz brak – horšie ako zabíjení a to som myslel, že sa už nedá. krv, vnútornosti a nič.

shpina  | ** 05.01.2007 08:02

Nebylo to tak zlé, jak to vypadalo zpočátku. Autor miluje Kulhánka a je to znát. Místy byl dokonce Kulhánek přetlačen vlastní autorovo invencí – ne čast a ne vždy úspěšně.

Vlask  | *** 09.04.2007 20:23

Inspirace Kulhánkem nepopiratelná co se týče děje i hlavního hrdiny a jeho schopností. Bohužel kniha postrádá typickou větnou skladbu a humor Kulhánka, díky kterým jsou jeho knihy tak čtivé. Takže nám tu zůstává katastrofická sci-fi s poměrně zajímavou zápletkou, narážkami na Terminátora a nevybíravým krveprolitím. Slabší povahy nemusí přenést pres srdce nevybíravé odstranění všech kladných vedlejších postav, masakrování nevinných osob a poněkud až příliš výrazné narážky autora na jeho neoblíbené etnikum.

Majkl  | ** 18.11.2007 20:31

Inšpirácia Kulhánkom je jasná, no nie je vždy na škodu, tu je to však opakom. Autor tu napchal vlastnú nenávisť voči Rómom, nezmyselnú brutalitu, a výsledný pôžitok z knihy (ak tu ešte môže existovať) zabíja finálnymi hlavnými záporákmi, za ktorými stojí nakoniec mimozemšťan.

Mr.Filch  | ****1/2 18.03.2009 21:16

Nechápu, proč to tu všichni tak trhají na kusy. Inspirace Kulhánkem je snad plus. Trošku složitější děj a vybití (byť kladných) vedlejších hrdinů nemůže až tolik vadit. Výborná akční kniha.

Mike230  | ***** 16.08.2010 17:51

No já si taky myslím, že Kulhánek je přínosem, je to brutální akčárna :-) a čte se to jedním dechem.

nechapacka84  | **1/2 11.04.2011 20:07

:D :D no.. jakpak to ohodnotit???!!! :D :D :D do části OTROK, docela chytlavý, a někdy i vtipný. hlavne ty pasáže s cigánama :D .. ale ja přece nejsem rasista, nejsem rasista, nejsem rasista..... až teda na tu nepochopenou a úplně zbytečnou část se zmizením veškéré lesní zvěře dokonce i hmyzu...... no a pak… :D :D :D :D ale pobaví, tojo ;)

minduton  | ***** 22.06.2012 20:34

Tahle knížka neměla chybu. Nejvíc mě pobavila ta „kanibalská“ část s přičmoudlíky… :)

mato_klerik  | *** 01.10.2014 16:53

Kým sa na scéne nezjavili záblesky, bola to celkom zábava… Celý úvod, hrajúci sa na variáciu k Neffovej Tme, je dosť solídny. Až som nechápal, prečo má autor takú zlú povesť – dobrá psychológia postáv, napätie, slušná akcia… A potom príde vesmírna loď a všetko ide do… Nastala nuda, pretože hlavný hrdina je len figúrka, ktorá (doslova) neovláda svoje telo. Záver je aspoň akčný, ale zbytočne dlhý. Pár trefných poznámok a citácii rozosmialo, ale celý stred knihy bol prílišným peklom, aby som dal viac ako tri…

trudoš  | *1/2 18.12.2017 00:41

Nastínit děj Temných záblesků a zachovat si přitom vážnou tvář, je vpravdě nelehký úkol. Zůstaneme tedy u toho, že lidstvo bylo během několika okamžiků vybombardováno šmejdem z vesmíru, což docela nakrklo hlavního hrdinu, takže se rozhodl, že na oplátku všechny emzáky pozabíjí. A tak začíná křížová cesta ostravského inženýra nesoucí se celá v duchu pořekadla „Škoda každé rány, která padne vedle“.
Je mnoho věcí, které mi na románu vadily, počínaje zápletkou připomínající dort pejska a kočičky, přes nelogické zvraty a nepochopitelné jednání veškerých postav, až po dialogy (a hlavně monology), jež evidentně nepochopily, jak že to mají fungovat. Tohle všechno bych vytknout mohl. Otázkou je, zda to má smysl. Protože – co si budeme nalhávat – tohle není žádná vyšší dívčí. Tohle je brakovka toho nejhrubšího kalibru a nestydí se za to. Což by mi bylo sympatické, kdyby Martin Moudrý uměl psát, nebral se tak vážně a hlavně mě nepoučoval o životě. V mém případě má i škvár jistou hranici únosnosti.



WebArchiv - archiv českého webu