kniha » Mapa z kostí
má v knihovně 14
hodnotilo: 17
84%
Mapa z kostí Více vydání = více obálek.

James Rollins

Mapa z kostí

série: Sigma Force
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy

originální název: Map of Bones
originál vyšel: 2005

vydání: BB art (web) 2006; BB art (web) 2014

odkazy: 1x [info]


Komentáře:
malarkey  | ***1/2 01.11.2008 18:40

Omylem jsem si v knihovně půjčil z této série již druhý díl, ale když jsem se začet, nedokázal jsem odtrhnout oči. To se mi poslední dobou stává málokdy, ale přecijen. Kniha je klasickou teorií, kdyby tak by…která má základnu v historii a odehrává se v dnešní době. Příjemně se to čte, také hlavně proto, že o akční kapiotoly nebude nouze. Možná je to trošku bráno s nadhledem, ale o to jsem se u toho více bavil. 7/10

trudoš  | ***1/2 29.05.2017 23:20

I když příběh získal oproti jedničce značné odlehčení a v akčních scénách funguje zcela akurátně, konspirační linie působí naprosto zmotaně. Autor si svéhlavě pohrává s historií a postavám pak vkládá řešení prakticky do úst, často z nesmyslných indicií. Tam, kde je Dan Brown ve své fabulaci přesvědčivý, James Rollins až trochu komicky napasovává různé skutečnosti, jak právě potřebuje, aniž by to však mělo vždy stoprocentní logiku. Z každého nalezeného žbleptu je tak vyvozena ta správná stopa ukazující k pokladu, i když jde občas o do očí bijící pošetilost.
Ale jinak zatraceně dobré. Adrenalinem podbarvená akce šlape jedna báseň, střižená po vzoru velkolepých blockbusterů, řemeslně vygradovaná přesně tak akorát, aby brala dech v těch nejnapínavějších momentech. Navíc začíná fungovat humor mezi parťáky ze Sigmy Force. Postavy už nesplývají v jednoho kolektivního hrdinu, ale rýsují se rozdílné a zapamatovatelné charaktery. Zábavné, tajuplné, strhující. Prostě řízná oddechovka jak má být.



WebArchiv - archiv českého webu