kniha » Hořící andělé
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 93
hodnotilo: 119
78%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Hořící andělé Více vydání = více obálek.

Miroslav Žamboch

Hořící andělé

série: Agent JFK
díl v sérii: 7

Kategorie: sci-fi - akční

vydání: Triton (web), EF 2006; Triton (web), EF 2011

odkazy: 5x [recenze]


Komentáře:
Majkl  | **1/2 09.02.2008 21:56

Ďalší diel JFK, ďalšie sklamanie, ktore je vsak mensie ako obvykle. Je to tým, ze človek si zvykol na tie priemerné diely, keďže viac takých, ktoré by si človek zapamätal nebolo (okrem 1,3,5 dalej som este nedošiel). Príbeh pokračuje tam kde predtým prestal (prvé bezvýznamné + za príbeh, ktorý presahuje dĺžku jedného dielu), avšak oproti predošlému dielu, kde bolo akcie viac je sedmička trochu nudná. Žambochovi popisy letu, vzducholode idú no mňa nudili. Celkovo je dej o lete, spôsobe ovládania vzducholode, pár prieskumov zeme pod nimi, jedna naozaj slušná akcia na záver. Tá je jedným z najvýraznejších kladov knihy, ak by takto dej prebiehal od začiatku, nenahneval by som sa. Obálka je veľmi pekná, nápad vzducholode a akcia na nich je super, no až na ten finálny boj nič moc. Románik Kristíny a Boormana je tu akoby navyše, časť s Villefortovou mierne zaujímavá. 3* a ani o chlp viac.

avatar2  | *** 06.05.2008 17:13

Takový docela průměrný díl JFK, který nenadchne ani neurazí. Po boku hlavního hrdiny bojuje pár sympaťáků, naopak jaksi chybí konkrétní nepřítel, jehož likvidací by díl mohl vrcholit. Prostřihy do „reálného“ světa mi tam připadaly tak nějak zbytečné, jen zdržovaly. Prostě průměr.

knedle  | *** 07.05.2008 08:04

Taky pridam svou trosku do mlyna: stripky deju jinych postav nez JFK pripisuju na vrub snaze vytvorit -komplexnejsi vztahy- pro mozna budouci odklon od JFK jako hlavni postavy, nevim. Deje je tak na povidku, mozna i kvuli tomu do nej pridaval jine svety a postavy. // nicmene par pozitivnich veci jsem nasel: 1/ muzeme spekulovat, zda seda mys je soucasti dalsi (treti?) organizace ci osamnela duse 2/ muzeme ocekavat, ze se dobijou divize uvnitr agentury nebo neco podobneho; dokonce mi tyto naznaky -neceho vic- prisly vhod, bo mi pri minule knize vybehla v hlave otazka, ze pokud bude stale stejne schema: posleme JFK (plus kdokoli) do sveta, on jej zachrani (at uz pred mistnimi padouchy, ci pred Hawkem) – prijde nuda. Takto se clovek tesi na ten zlom a nezbyva nez doufat, ze na nej nebudem cekat dalsich 7 dilu; natukavani je fajn, ale kdyz trva dlouho, opada jen cela omitka… a ja chci tu zed zborit!

shpina  | ** 14.09.2008 10:30

Po šestce, která ‚slibovala‘ nadupanou sedmičku zklamání. MŽ je sice výborný autor, ale (teď po zkušenosti s brilantním 13-tým dílem podotýkám pouze do 7-ho dílu) zatím se s JFK popasoval nejlépe průměrně. Oceňuji pouze dobré popisy chování a ovládání vzducholodě.

KeB  | ****1/2 22.05.2010 23:07

Žamboch se evidentně inspiroval zde: http://www.legie.info/serie/338-vladci-nebes ale mě osobně to nevadí a tuhle sérii v sérii hodnotím maximálně kladně. A ten nápad chřipkou decimovaného světa… mhmmm miluju postapo příběhy…



WebArchiv - archiv českého webu