kniha » Nový měsíc
v Top10 9 | chce si přečíst 6 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 94
hodnotilo: 116
73%
Nový měsíc Více vydání = více obálek.

Stephenie Meyer

Nový měsíc

Kniha vyšla i pod názvem:
Nov
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Stmívání
díl v sérii: 2

Tato kniha je částí i jiných knih: Sága Stmívání

Kategorie: fantasy - romantika - podle filmu/zfilmováno - upíři - vlkodlaci - dospívající

originální název: New Moon
originál vyšel: 09/2006

vydání: Egmont (web) 2006; Tatran (web) 2008; Egmont (web) 2008; Egmont (web) 2015

odkazy: 2x [web], 1x [diskuzní klub], 1x [ukázka], 1x [film], 1x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | ***** 11.05.2007 19:19

Stejně nechutně romantické jako první díl, ale naštěstí hrdinka tráví střídavě v debce a opojení z lásky menší část knihy, než minule. Ovšem kniha opět neztratila na návykovosti, já ji zvládl za několik hodin a kupodivu už je tam i něco, čemu se dá říkat s trochou nadhledu lehčí zápletka. Diky tomu to zanechá trochu lepší pocit než první díl, který je příběhově totálně bezduchý.

Miss Utahraptor  | ***1/2 19.11.2009 22:09

Bezpochyby vrchol celé série. Na víc jak polovinu knížky jsou povzdechy zamilované vyměněny za depkoidní. :D V popisu rozedraného -náctiletého srdce se Meyer určitě vyzná. Náznaky zápletky by tu byly, čtivost zůstává. Sloh velmi dobrý- pokud se v něm nebudete pitvat jako já, a budete ignorovat občasné opakování slov. Nedávám vyšší hodnocení, kvůli převážné absenci oblíbených postav a nechutně romanťyckému konci. (Ano, nemám ráda happyendy.)

Safirentwiluea  | ***1/2 20.06.2010 12:25

Velmi dobrá knížka co se týče slohu a výstižného popisu, ale co mě na tom vadí, že tu není žádná zápletka (nebo alespoň ne moc velká), emoce jsou až přeplácaný a celkově je to takový bezduchý. Ale když to porovnám s ostatními knížkami o podobných dějích, zdá se, že to vcelku vydařené. 70%

Majkl  | *** 17.09.2010 11:01

Stephenie Meyerová necháva vystúpiť do popredia upírske problémy – ťažko ovládateľný smäd po ľudskej krvi a nemožnosť vzťahu človeka s upírom. Rodina Cullenovcov odchádza a Belle robí spoločnosť najlepší kamarát Jacob. A tiež je tu motív pomsty. Pokračovanie sa líši najmä svojou depresívnosťou, Belliným vyvádzaním (na motorke atď.) a prítomnosťou ľúbostného trojuholníka. SPOILER – škoda, že si Bella nevybrala chlpáča, bol mi celkom sympatický KONIEC SPOILERU. Hlavným problémom tohto dielu je malá napínavosť (a pritom tu je potenciál v podobe upíro-vlkodlačích problémov) a rozťahanosť príbehu, v ktorom sa autorka, ako je zvykom, venuje hlavne Belliným citom a myšlienkam, za čo v hodnotení zrážam 5%. Potešilo ma nadväzovanie priateľstva s Jacobom (v podobnej situácii som sa už ocitol, takže som mu fandil), sklamala ma hrdinkina veľká naivita a slabosť. Na záver s miernym prekvapením dodávam, že som zvedavý, či sa Belle splní jedno prianie a ak áno, tak ako bude ďalej žiť. Pri prvom diele som zabudol skritizovať veľkosť písma slovenského vydania (z ktorého je zjavná snaha zarobiť) a pochváliť originálne obálky. Zvlášť táto sa mi páči, pekná kombinácia čiernej, bielej a červenej.



WebArchiv - archiv českého webu