kniha » Hostina pro vrány 2
v Top10 1 | chce si přečíst 8 | chce mít v knihovně 10 | má v knihovně 134
hodnotilo: 204
84%
Hostina pro vrány 2 Více vydání = více obálek.

George R. R. Martin

Hostina pro vrány 2

série: Píseň ledu a ohně
díl v sérii: 4
kniha patří do světa: Svět ledu a ohně

Kategorie: fantasy

originální název: A Feast for Crows
originál vyšel: 10/2005

vydání: Talpress (web) 2006; Talpress (web) 2012

odkazy: 4x [recenze]


Komentáře:
knedle  | **** 04.02.2007 22:14

Poprve budu vytykat: na konci knihy je sice jasne receno, ze je to jakokdyby jen jedna polovina knihy, ale i tak musim rict, ze jeji delka je az zbytecne natahovana. Ve sve cteni jsem preskocil temer celou jednu kapitolu (precet jsem zacatek a konec) – protoze me nebavila a nezdalo se, ze je v ni neco podstatneho. A to neni dobrou znamkou knihy – takze zadne plne hodnoceni. Nejhustejsi dejove zvraty se staly s Briene a Carsey – oboje me prekvapilo, jedne to preju, druhou lituji. Jen skoda, ze nemuzu plynule pokracovat dalsi knihou – ta vyjde dle slov autora v prvnim pololeti tohoto roku – verme, ze bude prelozena velmi brzi…

atakua  | ** 12.06.2009 16:22

Překlad mě dostal – naprostá hrůza, knihu jsem prodala a koupila si anglickou verzi. Kdybych měla hodnotit knihu v originále, tak dostane ****, žádná z postav mě výrazně nezaujala, děj je také slabší, než v předchozích dílech. Snad se to s příští knihou vrátí k normálu.

vokis  | nehodnoceno 27.09.2010 00:37

Konečně dočteno, po půl roce jsem dočetl všechny doposud napsané díly. Tento díl byl zvláštní nejen překladem (který myslím je rozebrán dostatečně) ale také tím, že obsahuje pouze půlku příběhu. Popisuje události v králově přístavišti, zatímco o zdi, Brandonovi, Stannisovi atd. bude pojednávat až „Tanec s draky“ Série ani ve čtvrtém pokračování neztratila nic na své kvalitě, nicnémě s hodnocením počkám na tanec s draky, kdy se uzavřou některé dějové linie z tohoto dílu

Ruffy  | ****1/2 02.12.2010 15:51

(hodnotím Hostina pro vrány 1 i 2, protože to je jedna jediná kniha) Pokud jste doposud měli Cersei rádi a nebo ji jakž takž chápali, tak nyní ji budete nenávidět. George Martin z ní dělá parodii na lidskou bytost, která řeže větev nejenom pod sebou, ale pod celým královstvím. Něco tak ubohého a paranoidního a zlého a krutého jste ještě neviděli a já měl při čtení kapitol s Cersei chuť někomu strašně moc ublížit. Ale k hodnocení knihy. Pokud nijak zvlášť netrváte na tom, aby se děj posunul kupředu a nemusíte mít jasnou představu o tom, kam to všechno vlastně celé spěje, bude se vám kniha líbit. Vychutnejte si příběhy různých postav z různých koutů země, užijte si Martinova spisovatelského umu – protože nic víc se vám od této knihy nedostane. Hlavní postavy se v této knize neobjeví (ani Jon, ani Dany, ani Tyrion), celá kniha je v podstatě o tom, jak je celá země zničená válkou a jak všichni trpí a jak to bude ještě horší. Ano, líbilo se mi to – ale pokud bych měl být kritický, řeknu, že to Martin neuhlídal. Zcela ztratil kontrolu nad svým dílem a to nabralo úplně (ale úplně) jiný směr, než jak to bylo původně zamýšleno. Problém je, že Martin už to nejspíš neukočíruje a tak většina těchto „dodatečných“ zápletek vyšumí někam do ztracena. Příliš mnoho postav, příliš mnoho dějových linií, než aby se to nakonec dalo všechno nějak svázat dohromady.

rock.chick  | ****1/2 03.07.2011 19:59

Příběh nabývá na dějových liniích a rozpíná se čím dám víc do šířky, což sice čtenáři poskytuje širší pohled, ale chybí většina postav, které člověk se sérií dosud spojoval. Rozvíjením těchto „vedlejších“ linií se kniha neposunuje příliš dopředu, což je na 800stránkovou knihu docela problém. Ovšem každý, kdo si sérii zamiloval tento nedostatek přejde kvůli touze po každé novince z Westerosu. Martin drží svůj styl poutavého vyprávění a z jednotlivých linií ze vyzdvižení stojí především Cersei. Za bravurní Bouři mečů pro mě tato kniha zaostává, ale myslím, že o to bude Tanec s draky na jaře 2012 lepší.

Erik1131  | ***** 12.05.2012 13:07

.

LuciusWlk  | ***** 03.06.2012 17:49

Bylo toho zde hodně a zároveň málo. Martin to náramně zamotává a já jsem zvědav a nedočkavě vyhlížím další šťavnaté sousta:) Tarion, Daenerys, John Sníh, Arya a další na které, stojí zato se natěšit. Očekávání navíc koření fakt, že autor nemá problém jakoukoli postavu rázně odstranit. Tak uvidíme:)



WebArchiv - archiv českého webu