kniha » Puls
v Top10 1 | chce si přečíst 4 | má v knihovně 50
hodnotilo: 73
71%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Puls Více vydání = více obálek.

Stephen King

Puls

Kniha vyšla i pod názvem:
Mobil
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

Kategorie: sci-fi - postkatastrofická - zombie

originální název: Cell
originál vyšel: 24/01/2006

vydání: Beta (web) 2006; Ikar (SK) (web) 2007; Beta (web) 2019

odkazy: 4x [recenze]


Komentáře:
avatar2  | **** 10.01.2007 09:43

Dobrá postkatastrofická sci-fi, nikoliv nepodobná Neffově Tmě nebo Dni Trifidů. Stalo se to náhle – kdo toho dne dal k uchu mobilní telefon, stal se vraždícím maniakem. Jak se to stalo nikdo neví, snad teroristický útok, nad experiment, který se vymkl kontrole nebo nový druh počítačového viru. Jsou lidé, kteří tomu unikli protože mobil nepoužívají, ale není jich moc. Puls je velmi dobrá variace na staré téma – jak křehká je naše civilizace, jak málo stačí ke sklouznutí do chaosu. U Kinga nikdy není třeba pochybovat o čtivosti a dostatku nápadů, nezklamal ani tentokrát. Nemyslím že to je jeho nejlepší věc, přeci jenom se pustil do trochu jiného tématu než je mu vlastní, ale poradil si s ním na výbornou.

rock.chick  | ***** 16.12.2007 12:55

Stephen King je můj literární guru. Pročež taky nemůžu říct, že by kdy napsal něco špatného. To vůbec! Tohle byla moje patnáctá knížka od Mistra a napříč tomu, jak všichni říkali, že je slabší, se mi líbila. Je zajímavé sledovat, jak se pár posledních zbytků populace vyrovná s pádem lidstva. King píše svým klasickým čtivým stylem, ale sekl se v konci – to musím uznat. Otevřený konec byl úžasný třeba ve Řbitově zvířátek, ale tady by se více hodilo příběh nějak řádně uzavřít, protože po přečtení máte víc otázek než odpovědí… 85%% Smrt všem mobilům…

warrior.soul  | **** 29.07.2008 12:36

King je bezpochyby mistr ve svém oboru a je nemístné jakkoli pochybovat o kvalitě jeho děl. Souhlasím, že tahle kniha se nezařadí mezi jeho nejlepší díla, ale je natolik čtivá, že některé nedostatky (jako například podivný konec) se dají lehce přehlédnout.Kaž­dopádně jsem si knihu užila

Speedemon  | ***1/2 05.02.2010 18:53

Jak už zmiňovali ostatní, Puls není Kingův vrchol, nicméně má svoje kvality. Příběh značně podobný Svědectví je chytlavý hned od začátku a drží vás až do otevřeného konce. Jsem rád, že se zde nevystěluje proč k této katastrofě došlo (on to totiž stejně nikdo neví), což navozuje nepříjemný pocit podpírající postkatastrofickou atmosféru. King jako vždy dokáže udeřit a šokovat brutalitou i něžností. Kingovky mám přečtené téměř všechny a na tuhle budu vzpomínat jako na slušný nadprůměr.

lenivec  | ** 17.10.2013 12:48

Neuveriteľné a nepresvedčivé, asi najrýchlejšie starnúca kniha od majstra. Knihe ešte uškodila podobnosť s predchádzajúcimi lepšími knihami. Aspoň to nie je prášok na spanie ako Príbeh vdovy Lisey.



WebArchiv - archiv českého webu