kniha » Hvězda - 01
v Top10 3 | chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 74
hodnotilo: 120
85%
Hvězda - 01

Robert Fabian

Hvězda - 01

Tato kniha je částí i jiných knih: Hvězda

Kategorie: sci-fi - akční - detektivní

vydání: Straky na vrbě (web) 2007

odkazy: 5x [recenze]


Komentáře:
shpina  | *** 29.06.2007 09:36

Zručně napsané. Takový lehce nadprůměrný akční sci-fi thriller. Takových je – bohužel pro autora – teď poměrně dost. Mariňákům, nebo Planetě mezi dvěma slunci se bohužel nevyrovná.

Vlask  | *** 17.09.2007 20:10

Má první kniha od tohoto autora. Je to průměrná sci-fi detektivka. Nic světoborného nebo novéhu v tom nehledejte. Na můj vkus je tam málo akce a moc zmatených prostřihů z minulosti hlavní postavy.

Sirius  | ***** 18.09.2007 16:22

Fabian v této knize spojil svou oblíbenenou military scifi přidal k tomu thriler na konec přihodil trochu detektivky americké školy. Tento mix se mu sice povedl, nicméně by neuškodilo kdyby to bylo o něco kratší. A co autorovi nemohu odpustit je hrdinova ztráta paměti – trochu mi to zavání filmy o Jasonu Bournovi.

Rooz  | *** 19.05.2009 11:16

Trochu slabé kafe po Planetě mezi dvěma slunci. Čtivé, svět je hezky vykreslen, avšak neubránil jsem se v tomhle srovnání se světem Hyperionu – no ale přiznejme si, vykreslit svět tak, jako to umí Simmons, je nesmírně náročné, přesto se Fabianovi překvapivě místy daří držet krok. S příběhem už je to ale o mnoho horší, hlavní hrdina pátrá a pátrá a přesouvá se z místa na místo. Nic víc, nic míň. Uvidíme, co na to druhý díl.

SiriusChico  | *** 30.06.2009 18:42

Skvělá akční detektivka, která plní svůj úkol – pobavit, na sto procent.

Streamline  | **** 06.09.2011 16:44

Fabian nás umne vtiahne do príbehu bývalého príslušníka špeciálnych jednotiek Jacka Dormera, toho času lovcu ľudí, žoldáka. Najme si ho miliardár Heller na nájdenie jeho dcéry, ktorá bola podľa neho unesená. Lenže veci sa začnú komplikovať a nakoniec nič nie ja také, ako sa zdá. Príbeh nás zavedie na rôzne planéty – Avalon, Pelot. Autor nepopisuje prostredie moc detailne, ale to neprekáža, dokáže zaujať a vtiahnuť nás do deja. Akcia je tu vývažene servírovaná a striedaná s príbehovou líniou. Z ostatných postáv ma zaujala hlavne umelá inteligencia Sarah, ktorá Dormerovi na Avalone neustále kryla chrbát a bola pre neho nepostrádateľná…ško­da, že sa po odchode na iné planéty celkom z príbehu vytratila; ďalej Lovec – podobná umelá inteligencia ako Sarah, akurát mal výhodu mobilného presunu po prostredí, bol určený na vyhľadávanie živých cieľov; a nakoniec miliardár Heller, nekompromisný až diktárorsky pôsobiaci člen najvyššej vrstvy. Hvězda- 01 sa skvele číta, príbeh je samozrejme otvorený…teším sa na druhý diel, ktorý bude podľa mňa ešte o niečo lepší a všetko vysvetlí. 80%!

Methat  | **** 12.06.2015 11:34

Súhlasím so Streamline. Fabian prvý diel výborne rozohral, veľmi ma ale mrzí, že z príbehu po čase zmizla Jackova pomocníčka Sarah (umelá inteligencia), ktorá mi pripomínala Stroj zo seriálu Person of Interest (a Lovec na druhej strane Samaritána). Veľmi dobre sa mi kniha čítala, no nedosahovala vyprávačských kvalít zahraničných autorov. Neviem prečo, ale druhý diel ma takmer vôbec nebavil.

trudoš  | **** 07.11.2016 00:01

„Řešitel problémů“ John Dormer je najat, aby vyhledal, zachránil a přivedl nazpět miliardářovu dceru. A suma, kterou má za tento vcelku jednoduchý úkol obdržet, se velmi těsně blíží k nabídce, jež se neodmítá – ale všichni víme, jak to v takových případech bývá. To, co člověk vyhraje, obvykle nebývají pětikačky.
Tentokrát Robert Fabian nepřináší klasickou military SF, ale spíše akční román ve stylu drsné školy v galaktických kulisách. Přesto nijak výrazně nepřesahuje rámec svých předchozích knih. Vojenská služba v jeho podání nadále zní jako něco, co vylepšuje charakter, a ačkoli to zní pateticky, člověk by si málem podal i přihlášku.
Přestože vše šlape oblíbenými stezkami, má Hvězda svou achillovku v zápletce. Ta má sílu a švih na dvě stě stran, ovšem na šesti stech už ztrácí dech. Chvílemi se zadrhává, občas si udělá zajížďku a častokrát schválně v zastávkách zdržuje o půl hodiny déle, než by měla. Vata zůstává vatou, i když jí zamaskujete do přestřelek a honiček. Jinak ale paráda.



WebArchiv - archiv českého webu