kniha » Popíjení půlnočního vína
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 30 | antikvariát
hodnotilo: 18
73%
Koupit knihu:
Minotaur
Popíjení půlnočního vína

Simon R. Green

Popíjení půlnočního vína

Kategorie: fantasy

originální název: Drinking midnight wine
originál vyšel: 2001

vydání: Wales (web) 2007

odkazy: 3x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
Vlask  | *** 03.09.2007 20:58

Průměrná kniha využívající v poslední době až moc populární námět paralelního světa. Sice se to poměrně svižně čte, ale samotný děj popisuje sotva dva dny a hrdinové si za tu dobu stihnou dát sotva jednu dvě vycházky po městě a závěrečnou bitku s padouchem – čili na konci zjistíte, že se tam vlastně nic moc nedělo. Navíc není nikde vysvětleno, proč je hlavní hrdina tak důležitý, když vlastně nemá žádnou moc a každý ho může zabít kdy se mu zamane.

shpina  | ** 21.06.2009 10:50

V kontextu Grrenovy tvorby poměrně hrůza. Na jednom nápadu vystavěná kniha poměrně velkého rozsahu, bohužel poměrně nezajímavé charaktery a málo akce řadí knihu na chvost autorovy tvorby.

jethro.tull  | **** 16.03.2010 15:33

Nebylo to tak zlé, jak bych to podle zde uvedených komentářů čekal. Simon Green má ten správný smysl pro humor, který mně vyhovuje, kniha ho udržuje na rozumné hranici a neskouzává k parodii, napětí tu taky nechybí a vyčítat autorovi, že už zase píše o paralelních světech? O čem mají ti chudáci pořád psát! Není to opravdu vrchol Greenovy tvorby, s tím souhlasím, ale mně se to četlo dobře, proto to taky tak hodnotím.



WebArchiv - archiv českého webu