kniha » Ploty z kostí
v Top10 1 | chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 6 | má v knihovně 74
hodnotilo: 82
88%
Ploty z kostí Více vydání = více obálek.

Vladimír Šlechta

Ploty z kostí

série: Krvavé pohraničí - Gordonova země
díl v sérii: 2
kniha patří do světa: Krvavé pohraničí

Kategorie: fantasy

vydání: Straky na vrbě (web) 2007; Brokilon (web) 2015

odkazy: 4x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
shpina  | **** 08.08.2008 10:24

Marná sláva. Šlechta se snad knihu od knihy zlepšuje. Je mi líto SPOIL drsného obětování Stína ve tváři – mé oblíbené figurky SPOIL. Pět hvězdiček neudělím proto, že nám pohraničí začíná nějak klasičtět a happyendovatět.

Speedemon  | ***1/2 21.03.2010 21:03

Narozdíl od ostatních se mi druhý díl nezdá lepší než první. Hlavní rozdíl je asi ten, že tentokrát mě nijak zvlášť nezajímal osud postav. V jedničce jsem byl zvědavý, co se bude dít. Zde jsem se nechal unášet příběhem a bylo mi jedno o kom se zrovna píše. Na jednu stranu by to mohla být výhoda protože jsou všechny pasáže zábavné. Na druhou stranu jsem nijak neprožíval smrt jedné z hlavních postav a ani různé další dějové zvraty. Kniha je rozdělena do třech celků. První pokračuje v osudu postav z předchozího dílu. Poté je vyprávěn jeden příběh z historie Pohraničí a vše končí pasáží, kterou si sám pro sebe urvala jedna z nejoblíbenějších postav, půlelf Thompson. Ten hláškuje na každém kroku, ale i ten mi byl milejší ve sbírce povídek Nejlepší den. Celkově má však kniha rychlý spád, je výborně napsaná a tam, kde některé postavy zmizely se objevily nové, takže si zase nemůžu moc stěžovat :)

knedle  | **** 25.07.2014 00:03

Určitě slabší než Zahrady sirén. S údivem jsem pozoroval, že mě nebaví jedna z top hlavních postav Thompson. Obecně jeho putování z Kočkou byla prostě nuda, kterou bych mít slabší vůli i přeskakoval. Jenže to vyrovnávají další postavy a svět, do kterého jsem se zamiloval.

Orkové, goblini, elfové, míšenci, lidé… – ve všech rasách dokáže Šlechta pro mne napsat postavu, která mne baví, zajímá, které fandím.

Ačkoli mám před sebou ještě celý poslední díl, neřazenou knihu a Likarijskou trilogii, přál bych si, aby byla na cestě minimálně trilogie další. Není? :)

Pokud bych Zahradě dal 90%, Ploty by měly 70%.



WebArchiv - archiv českého webu