kniha » Plastikový svět
má v knihovně 41 | antikvariát
hodnotilo: 22
72%
Koupit knihu:
Minotaur
Plastikový svět

Martin Buzek

Plastikový svět

Kategorie: sci-fi

vydání: Wolf Publishing (web) 2007

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
malarkey  | ***1/2 06.09.2007 18:52

Edice Pevnost kniha č. 26 – Plastikový svět. Tenhle román má dozajista hodně společnýho se životem dnešní doby a špatně popsaný rozhodně není. Drsně, k věci a zásadně proti VŠEM. Jenže přecijenom je to jinačí svět, plný drog, plný závisti a nekalých úmyslů a důvod, že kniha proniká do vnitra příběhu dost pomalu utahaně, nebo mi to tak příjde, mě nutí dát takové hodnocení jaké jsem dal. Ale špatná kniha to každopádně není, jen krapet utahaná a překvapivě dost politická. 7/10

Vlask  | *** 19.10.2009 19:12

Rozjezd dobrý, našlo se i dost vtipných narážek na politiku, korporace, společnost apod. Ovšem pak se autor soustředil na politiku samotnou a ze slušného začátku se stala slušná politická nuda. Je tu několik dobrých nápadů, ale jsou vždy brzy zazděny politikou. Takže celkově průměr, nic extra nečekejte.

Jakub Ehrenberger  | ***1/2 14.11.2009 00:44

Sci-fi příběh z planety, která už nemá co ztratit. Drancování jejích nerostných surovin ji přivedlo až na okraj zkázy a celá ekonomika se musí co nevidět do té propasti zhroutit. Na téhle planetce žije i obyčejnej outsider, vypravěč příběhu. Jmenuje se Manglar Buzz junior a jeho otec, obyčejný chlápek z lidu, téměř ze dne na den kandiduje na guvernéra, získává podporu lidu a zatápí tak největší planetární společnosti. Jeho syn se však dostává do pozadí této hry o moc a setkává se s lidmi, o jejichž existenci běžní voliči nemají ani tušení. Výrazné politické motivy prostupují celým dílem a otevírají čtenáři oči. Totéž se totiž může dít kdekoliv a kdykoliv bez nároků na století či stát. Buzkův román v sobě nese něco silně pesimistického, předzvěst možných zítřků, zároveň je však ve většině pasáží příjemnou četbu bez složitých větných konstrukcí. Taková četba vám vystačí na několik volných večerů, nudit se nebudete. Přičteme-li k tomu i politickou stránku románu, odpustíme autorovi i jeho idylistické zakončení celého příběhu.

shpina  | *** 15.11.2009 07:49

Zajímavé, komické, absurdní dílko, které se rozjíždí jako hodně slušná politická satira, nicméně rozsáhlost díla vyžaduje nějaký akčnější náboj. Tempo je příliš pomalé a ke konci kniha spěje bez napětí.



WebArchiv - archiv českého webu