kniha » Stín legendy
v Top10 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 83
hodnotilo: 115
84%
Stín legendy

Tomáš Němec

Stín legendy

série: Agent JFK
díl v sérii: 12

Kategorie: sci-fi - akční

vydání: Triton (web), EF 2007

odkazy: 5x [recenze]


Komentáře:
Sirius  | ***** 18.09.2007 16:10

Tomáš Němec se od Chladné hry rozhodně vypracoval. Originální prostředky, detektivní zápletka.Celý děj ubíhá pomalu do temnot až do války mezi agenturou a X-Hawkem, která pravděpodobně už brzy vypukne.
Mno, nemohu jinak než dat plný hodnocení. Už aby tu byl první autorův román.

shpina  | **** 16.10.2007 10:50

Podle mého názoru píše TN ty nej díly z celé série a Stín legendy je ještě o něco lepší než Chladná hra. Výborná oddychovka!!! Čtivé, akční, obstojná zápletka… co víc si přát?

Marc  | ***** 09.02.2008 21:20

Tomáš Němec opět zabodoval, viladěný text s geniálním prostředím to je zase JFK v plné síle. Bohužel se právě nachází ve stavu: VE VYHNANSTVÍ. A ne jednkrát má opravdu na mále, díky opravdovím přátelům, uniká. Temná série pokračuje…

Majkl  | ****1/2 23.03.2008 11:06

Výborný diel s detektívnou zápletkou s novými zaujímavými postavami. Celkovo sa T.N. podarilo vytvoriť druhý najlepší diel zo série JFK (na Zatmenie ešte nemá). Pretechnizovaný svet s ozaj podareným útekom pred antivírovým programom :), skvelým Tribettom a skvelými vyhliadkami do budúcnosti série. Dúfam, že ďalšie diely výborne nadviažu na koniec tejto knihy. 5*

SiriusChico  | *** 11.08.2009 20:37

No je to prostě JFK, odpočinkovej, akční a skvělej. Je tu, ale spousta scén u kterých si říkám – sakra, to už jsem někde četl (nápad s klonem co vstřebává lidi, prstenec okolo země, celosvětové „gladiátorské“ hry). Ale i přes zjevnou nenáročnost celé série, jde vidět, že JFK začiná být pěkně temný a drsný (což je podle mě jenom dobře).

avatar2  | *** 11.11.2009 22:16

Tenhle díl mi přišel takový velmi průměrný. High-tech prostředí mi nesedělo, idea lidské mysli putující IT systémy (a operování s pojmy jako antivir, soubor nebo kořenový adresář) mně vyloženě štvalo. A scénu „setkání s konstruktérem“ (Maurby) jsem už asi viděl v Matrixu. Přesto kniha své kvality má, líbila se mi postava Tribetta. Prostě průměr. Ale ostatním nadšení nijak neberu.

Clarice  | *** 21.06.2014 13:14

Začala jsem číst včera, dočetla dnes. Bohužel jsem to musela přerušit spánkem :), pardon. Příběh se mi líbil ve všech ohledech, i s těmi věcmi, „které už někde byly.“ Holt tomu se autoři nevyhnou v žádném žánru a důležité pak je prostě zpracování. Tady to dopadlo výborně už proto, že miluji prostředí orbitálních prstenců, na nichž se ději divné věci. Akorát mě při čtení napadlo, že JFK, i přes všechnu energii a sympatie, je prostě furt opilý :), téměř vůbec nespí, nejí, moc se nekoupe a přesto mu všechno vychází (i u žen). To je frajer :). Jsem zvědavá na další díly, temné padouchy miluju :).

mato_klerik  | *** 15.11.2014 18:40

Solídne odvedená oddychovka, ktorá však nevyvolá priveľa emócií ani prekvapení. Ale to sa pri „sériovej“ knihe dalo čakať…



WebArchiv - archiv českého webu