kniha » Potopa
chce si přečíst 1 | má v knihovně 24
hodnotilo: 29
65%
Potopa

William Corey Dietz

Potopa

série: Halo
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi - podle videohry

originální název: The Flood
originál vyšel: 2003

vydání: Fantom Print (web) 2007

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
Novy  | *** 03.05.2008 13:40

Kniha nebyla ničím novým. Hlavní hrdina je supervoják, kterému zásadně, dle nějakého podivného přírodního zákonu skoro nikdy nedochází munice. Po polovině dne strávené bojováním v chodbách s nepřáteli se v žádném případě necítí unavený a pokaždé, když se ocitne jeho zbrojní štít na minimu, se nepřátelé buďto nedokáží trefit, nebo umírají s kulkou v hlavě. Autor se místy snaží o originalitu, ale vše většinou kazí málo rozepsané pasáže či logické nesrovnalosti. Je zde poměrně dobře vykreslena psychika postav, ale stále nijak revolučně nebo osobitě. Jsou zde patrné pokusy o humor, avšak úspěšnost hlášek je tak třetinová, zbytek jsou žvásty okoukané z filmů nebo rádoby mazácké výroky. Celkově to možná zas až tak špatná kniha není a příznivcům žánru se líbit může, nicméně faktem zůstává, že se jedná spíše o ten slabší soudek a autor se má ještě hodně co učit.

sumik  | * 04.01.2012 11:04

Ze zacatku, je to celkem zajimave, ale pak se dej zvrhne pouze na chození v chodbách a zabijeni nekonecneho mnozstvi nepratel. Proste nuda!

Jelec  | ***1/2 19.02.2012 16:27

Myslím, že tato kniha a celá myšlenka té potopy sérii a celé Halo velmi kazí. Část se ztroskotáním a boj se Smečkou a únik není špatný, celkově dobrý. Když tam je ale popsán boj s Potopou a popsána potopa celkově, je to velmi nudné a zdlouhavé myslím si, že tato planeta se dala využít u autora lépe než sídlo Potopy.



WebArchiv - archiv českého webu