kniha » Bakly. Holýma rukama
v Top10 2 | chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 5 | má v knihovně 74
hodnotilo: 124
83%
Bakly. Holýma rukama

Miroslav Žamboch

Bakly. Holýma rukama

série: Bakly
díl v sérii: 4
kniha patří do světa: Koniášův svět

Kategorie: fantasy

vydání: Triton (web) 2007


Komentáře:
shpina  | **** 10.12.2007 10:11

Přečetl jsem asi za hodinu. Velmi čtivé příjemné odreagování, bakly opět ve formě – po bez slitování a baklyho povídce v Na křídlech tornáda nej bakly (tzn. nejlepší kolibřík o baklym – co zatím vyšel)

papuja  | ***1/2 08.09.2009 22:56

Povídka obsahující dobře popsaný a docela uvěřitelný boj hlavního hrdiny s hordou ozbrojenců. Který později začne trochu nudit.

Jakub Ehrenberger  | ***1/2 14.11.2009 00:27

Kolibřík z autorovy sběratelské série. Bakly, hřmotný bývalý zápasník a zabiják, se snaží ze zajetí jednoho úlisného barona vysvobodit talentovaného čaroděje Cvenga dřív, než si pro něj přijdou Císařští. Baklyho zaměstnavatel se totiž k magicky nadaným jedincům rozhodně chová lépe než samotný císař a rád by Cvenga viděl spíše ve svých řadách. S příjezdem druhého nejmocnějšího muže země, lorda Varatchiho, se však celé vysvobození značně komplikuje a Varatchiho cvičení zabijáci zastoupí prchající dvojici cestu. Ještě štěstí, že zápasník je stále v kondici a s podporou čaroděje v zádech si může dovolit postavit se i mnohonásobné přesile. Dokonce je pro něj mnohdy lepší bojovat pouze holýma rukama. Žambochova jednohubka a čistá fantasy žánrovka sleduje paralelně i útěk Cvengovy rodiny s Baklyho společníkem Lasičkou. Autor v obou případech buduje napětí s elegancí sobě vlastní. Krásný čtenářský výlet do života jednoho dávno odepsaného chlapa, který vyhledává podobně sebevražedné úkoly, jakým je třeba tento.

GeRony  | **** 15.06.2011 16:25

Vsetko uz bolo spomenute v predchadzajucich komentaroch. Kombajn na maso menom Bakly v tejto poviedocke predvedie, ako vie porcovat maso holyma rukama… :D A je to prijemne zabavne. Koniec rozhodne navnadi na dalsie dobrodruzstva.

Durgas  | **** 25.11.2023 13:10

Autorov kumšt vysoko presahuje tento jednoduchý, krvavý príbeh. Je to vidieť v detailoch a aj v pozadí hry, ktorá je rozohraná za oponou deja.



WebArchiv - archiv českého webu