kniha » Vyhnanství
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 110
hodnotilo: 137
85%
Koupit knihu:
Minotaur
Vyhnanství

Robert Anthony Salvatore

Vyhnanství

série: Forgotten Realms - Temný elf
díl v sérii: 2
kniha patří do světa: Forgotten Realms

Kategorie: fantasy - hrdinská fantasy

originální název: Exile
originál vyšel: 1990

vydání: Fantom Print (web) 2007


Komentáře:
elanius  | ****1/2 04.11.2009 12:50

Kde končí Domovina, tam začína Vyhnanství. Drizzt opustil rodné mesto a spoznáva iný svet, nielen čo sa týka prostredia, ale aj spôsobu života. A tento nový svet obsahuje azda trochu menej intríg a viac akcie, čo podľa môjho názoru rozhodne nie je na škodu. Príbeh je síce väčšinou predvídateľný (niektoré zvraty sú však dosť prekvapujúce), ale je napísaný zaujímavým štýlom, takže čitateľ, v túžbe dozvedieť sa čo bolo ďalej, ani nezbadá ako sa dostane na koniec knihy.

Speedemon  | **** 28.12.2009 18:35

Jak už jsme si zvykly, jedna kapitola za druhou nás zásobuje dobrodružstvím, akcí a neskutečnou zábavou (myšleno literárně – Drizzt většinou spíše trpí). Po opuštění svého rodného města (aneb nechce se mi psát celé jméno) se zněj stal osamocený Lovec uprostřed nepřátelských jeskyní. A když říkám Lovec, tak s velkým L. Z Drizzta je vraždící bestie bez strachu protože ví, že od života nemůže čekat nic horšího, než již prožil. A to se plete. Vypočítavost drowů je nesmírná a Matrona Zlovůle vymyslela pro rodinného odpadlíka opravdu krutý trest. Drizzt během svého dobrodružství získává přátele i nepřátele a vše je krásně svižné. Příběh frčí takovým tempem, že jiní autoři by z této knihy byli schopní udělat desetidílnou ságu. A za to panu Salvatoremu děkuju. Číst jeho knihy je opravdu zážitek a užívám si každou stranu.

Karas  | ****1/2 23.04.2010 10:12

Druhý díl velmi dobře navazuje na první a dále se rozepisuje o pocitech a prožitcích našeho temného šampióna Drizzta. Oproti první knize, kde jsem byl příjemně zahlcen lehkým rozborem života temné populace, je druhá kniha více akční a více zaměřená na Drizzta. Rozhodně doporučuji číst.

GeRony  | **** 28.05.2011 15:16

Pokracovanie dobrodruzstiev temneho elfa Drizzta. Kniha pokracuje tam, kde predchadzajuca skoncila. Tentokrat po stope Drizzta vyrazi drowi prizrak, ktory neciti bolest ani unavu… V knihe sa nachadza silna linia, ktora vyzdvihuje silu priatelstva a vernosti druhom. Velmi kvalitne citanie a este o trosku lepsie ako prva cast. Pre fanusika dobrodruznej fantasy a RPG hier takmer povinnost!!!



WebArchiv - archiv českého webu