kniha » Ďábel mezi lidmi
v Top10 1 | chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 10
hodnotilo: 9
84%
Koupit knihu:
Minotaur
Ďábel mezi lidmi
Sestavil/i:

S. Jaroslavcev
S. Vitickij

Ďábel mezi lidmi

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Podrobnosti o životě Nikity Voroncova, Hledání úradku

Kategorie: sci-fi - antologie

originální název: Дьявол среди людей ▫ Djabol sredi ljuděj

vydání: Triton (web) 2008

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Gaarq  | ***** 02.06.2008 08:07

soubor tří děl různého rozsahu, spojených myšlenkou zla, nevyhnutelnosti a osudu. to vše okořeněno vhledem do života v zemi, kde zítra již znamenalo včera. děsivé, úchvatné a zneklidňující.

BlackDawn  | **** 05.05.2009 21:25

Soubor tří povídek. 1, Ďábel mezi lidmi – Příběh lékaře, který popisuje životní osud kamaráda Kima Vološina, který se z hodného chlapce díky zlu v lidech,válkám,ne­návisti mění ve vraždícího telepata.Konec je poměrně překvapivě nadnesený, jinak povídka bohužel bez většího nápadu.60%

2, Hledání úradku – Dříve jsem psal, že Les je nejtěžší čtivo od bratrů, tak nyní to musím radikálně změnit.Příběh Stanislava Krasnogorova,po­pisuje životní pouť muže, kterému osud zasáhl do života více než by chtěl.Díky svému osudu umírají jeho kamarádi,žena a on se jen snaží pochopit proč.Povídka obsahuje poměrně dost ostrou kritiku sovětského politického zřízení.Nejde o klasickou sf, spíš něco jako politický thriller s prvky fantastiky.80%.

3, Detaily ze života Nikity Voroncova -Jednoznačně nejlepší a přitom nejkratší dílko, které již u nás vyšlo. Příběh muže ,který žije život stále dokola ve 40 leté smyčce.Když zemře, začíná znovu s nabitými zkušenostmi.Velmi zajímavé zpracování formou deníku, který si čtou dva přátelé. Opravdu příjemné čtení se zajímavou pointou.100%.

Dilvermoon  | ****1/2 29.11.2011 21:47

Vždy jsem rád, když se podaří od nějakého mého oblíbeného autora dohledat a vydat něco poměrně nečekaného a není to jen nějaká bokovka, nýbrž parádní počtení srovnatelné s mnohem známějšími kousky. Což je tento případ. Stostránková novela, román na 340 stran a povídka, vše prvotřídní jakosti, čtení někde velmi náročné, jindy rychleji plynoucí, ale vše propojeno motivem pekla, které si ovšem člověk vytváří sám sobě a nepotřebuje k tomu nadpřirozené mocnosti, i když náznaky nalezneme různé… Tak to bylo, je a zřejmě i bude.



WebArchiv - archiv českého webu