kniha » Bouřková fronta
v Top10 3 | chce si přečíst 14 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 62 | antikvariát
hodnotilo: 82
78%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Bouřková fronta Více vydání = více obálek.

Jim Butcher

Bouřková fronta

série: Harry Dresden
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - urban fantasy - detektivní

originální název: Storm Front
originál vyšel: 04/2000

vydání: Triton (web) 2008; Triton (web) 2012

odkazy: 4x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
Renča  | *** 24.08.2009 14:25

Pro mne to mělo docela pomalý spád a banální zápletku a Harry mi taky k srdci nepřirostl, takže další díly už číst nebudu.

Majkl  | **** 07.05.2010 14:51

Knihu som začal čítať ako oddychovku, ktorú budem po večeroch lúskať, ale prečítal som ju za necelé tri dni (čítal som nielen večer… toľko k plánovaniu :)). Harry Dresden je čarodejník, ktorý občas pomáha polícii v riešení mágiou spáchaných zločinov a na nájom si zarába aj hľadaním stratených vecí. Tentoraz ho pred nezaplatenými účtami môžu zachrániť dve úlohy: nájdenie strateného manžela a vyšetrovanie dvojnásobnej vraždy, kde obetiam vybuchlo srdce. Samozrejme, ak to prežije, keďže si smoliar robí nepriateľov jedna radosť. Prvá kniha série Harryho Dresdena je skvelou oddychovkou. Dobre napísaný mix mestskej fantasy s detektívkou snáď nemôže sklamať. V tomto prípade som si užil hlavného hrdinu, ktorý má toľko smoly, že si automaticky získal moje sympatie (napr. v jeho blízkosti sa kazí zložitejšia elektronika :)), úsmevný ironický humor a primeranú akciu – najlepšou bola tá vo výťahu. Som spokojný, ale na plný počet * to nemá. K mínusom rátam to, že všetky ženy sú opisované ako krásavice (aj keď… Harryho úspechy so ženami sú takmer nulové, takže to trochu chápem). Teším sa na ďalšie knihy, ktoré sa snáď budú zlepšovať :)

jethro.tull  | **** 14.10.2010 18:03

Kniha měla spád, a i když byl děj tak trochu předvídatelný, autor mě udržoval v příjemném napětí. Rozhodně si přečtu další díl série. Podle hodnocení by měl být ještě lepší než tenhle první, takže se mám na co těšit. Z nadšení z knihy jsem zhlídnul dva díly seriálu Dresden, mimo jiné díl Storm front, a bylo to pro mě velké zklamání.

honajz  | ***** 17.06.2011 21:14

Vtipné, inteligentní, možná až přehnaně akční. Je znát, že to Butcher psal ve svých 25 letech. TV seriál z knížky dokázal vybrat to nejlepší a soustředil se právě na ten inteligentní humor. Možná proto má jen jednu sezonu, lidi dnes neradi přemýšlejí, pokud mají vůbec čím.

Pepa 62  | *** 15.01.2012 18:01

Zkusil jsem Harry Dresdena a zjistil, že tahle „komerčněji zaměřená fantastika“ v podání Jima Butchera pro mě není.Kniha se čte pěkně,děj odsejpá, ale… Ale nic víc.Žádné vtažení do děje,žádný překvapivý zvrat,ploché,­schematické postavy,včetně hlavního hrdiny, s tendencí kumulovat průšvihy, ze kterých se za minutu dvanáct „překvapivě“ vyseká pomocí nějakého toho kouzlíčka,protože je přece čaroděj.Kniha dobrá tak na „zabití“ času v čekárně u doktora,na ukrácení dlouhé chvíle ve vlaku a možná ještě tak pod slunečník na pláži.

tomts  | **** 12.05.2012 21:53

Butcher očividně četl Chandlera, postava Harry Dresdena je jakousi reikarnací Marlowa do světa současného Chicaga mixnutého se světem Simona Greena (démoni, upíří, mágové a podobná havěť). Ačkoliv má příběh poměrně mnoho fantasy atributů, jde také o slušnou detektivku „drsné školy“, kde pátrání má prioritu. Čaroděj Harry B.C. Dresden je celkem sympatická postava, která víc ran utrží než rozdá, a s tím kouzlením to také není nijak přehnané (setkání s Johnem Taylorem S.Greena by bylo pro Dresdena tragické). Kniha se četla dobře a zkusím další díl, abych zjistil, jak se postava vyvíjí.

samuelk  | ** 25.06.2013 14:38

Nebudem pretentokrát zbytočne zaplietať a odskakovať od danej témy, namiesto toho zo svojho srdca úprimne vyhlásim, že táto knižka je pre mňa hotový prepadák, za ktorý som len tak prenič-zanič vyhodil z peňaženky zopár peňazí. Ja viem, súdim príbeh príliš rýchlo a zbrklo, ale po jeho dočítaní už nemám absolútne chuť na nijaké ďaľšie časti série Harry Dresden, nech by boli akokoľvek dobré a lepšie než úvodná časť cyklu. A to som sa tak tešil, že už po letných prázdninách budem mať (zatiaľ) všetkých päť dielov „prelúskaných“. Prvá kniha ma od tohoto úmyslu však značne odradila, autorov štýl písania je celkom chaotický a hlavný hrdina príbehu Harry Dresden je aj napriek až takmer brutálnej zápletke deja vyditeľný optimista, zatiaľ však navonok nevidí veci veľmi ružovo, ale keď mu ide o holý život, vie presadiť akokoľvek účinné – magické i nemagické – spôsoby či schopnosti, aby si ho zachoval…

Lmslaver  | ***1/2 13.11.2013 19:08

Na tuhle knihu jsem se docela těšil a i když to nebylo špatné čtení, tak to zase taková pecka nebyla. Dresden se chvílemi jeví jako velký drsňák, aby ale o pár stránek dál byl z něčeho k smrti vyděšený. Bohužel jsem se s tímto rozpolceným hrdinou za celý příběh nějak nedokázal ztotožnit a stále mě provázel pocit, že tomu něco chybí. Podle hodnocení a komentářů by měl být další díl o něco lepší, tak to ještě s Harrym zkusím.

ladynka  | **1/2 05.01.2016 20:25

Průměrná detektivka, nezajímavé zápletky a nesympatický hlavní hrdina.

Speedemon  | ***1/2 27.01.2023 08:33

Za mě super oddychovka v mnoha ohledech podobná Noční straně od Simona R.Greena. Řekl bych ale že Jim Butcher přišel se svou sérií dříve (nekontroloval jsem si to). Harry je zajímavá osobnost, místy působí jako puberťák a někdy zase jako zkušený mazák. Příběh je složen z několika vzájemně propojených dějových linií, které čtenář nemá šanci rozklíčovat když nezná zákonitosti světa. Takže se jen nechte vést příjemný tempem a věřím, že nebudete zklamaní. Pokud máte rádi urban fantasy a noirové detektivky k tomu, neváhejte.



WebArchiv - archiv českého webu