kniha » Útočiště
v Top10 4 | chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 102
hodnotilo: 125
85%
Útočiště

Robert Anthony Salvatore

Útočiště

série: Forgotten Realms - Temný elf
díl v sérii: 3
kniha patří do světa: Forgotten Realms

Kategorie: fantasy - hrdinská fantasy

originální název: Sojourn
originál vyšel: 1991

vydání: Fantom Print (web) 2008; Fantom Print (web) 2010


Komentáře:
elanius  | ***** 04.11.2009 13:31

Drizzt vymenil pevnú skalu nad hlavou za otvorené nebo, lenže aj tento svet pozná zlú povesť temných elfov. Dokáže Drizzt presvedčiť okolie o svojich mierumilovných úmysloch a dostane k tomu vôbec príležitosť? Tradične čítavý príbeh sa tentoraz odohráva v pestrejšom prostredí, charaktery postáv sú rozmanitejšie, pribudla dávka humoru, jednoducho najlepší diel trilógie.

Speedemon  | **** 07.01.2010 12:43

Jak bylo řečeno na konci minulého dílu, Drizzt se rozhodl odejít na povrch a začít nový život. A jak dopadlo opuštění svého zvrhlého národa a věčně temných tunelů? Drizzt není o mnoho štastnější. Od začátku prochází jednou beznadějí za druhou a z našeho temného elfa se pomalu stává psychická troska. Zlom přichází až přibližně v polovině knihy, kdy konečně najde někoho komu může říkat přítel a začne poznávat skutečný život na povrchu. Kniha je stejně jako předchozí přímočará bez větších dějových odboček. Postavy se mihnou a zmizí a jen ty skutečně důležité pro Drizztův osud se zdrží víc jak 5 kapitol. Knihu neberu jako vrchol trilogie protože pan Salvatore v této trilogii vypráví o Drizztově mládí a to nemá žádný vrchol. Jen je opravdu zajímavé sledovat putování této postavy.

Karas  | ****1/2 23.04.2010 10:36

Velmi dobře napsaná knížka o pokusech Drizzta navázat přátelské vztahy ve světě na povrchu. Neznalost jazyka, původ temného elfa a předsudky obyvatel jsou téměř rovnocenní nepřátelé jako temní elfové v předchozích dílech. Celá tahle série je klenot od pana Salvatoreho :)

GeRony  | ****1/2 01.06.2011 15:43

Jednoznacne najlepsia kniha prvej trilogie o temnom elfovi Drizztovi. Svizne, akcne, hlbave, niekedy vtipne, niekedy smutne. A rozhodne skvele!

veere  | ***1/2 20.09.2011 15:10

Celá série je velmi zajímavá a čtivá, ale ani mistr Salvatore se neubránil sestupující tendenci, zatímco první díl popisoval život temných elfů a dvojka strasti v tunelové říši obecně, v této části již Drizzt vesele pobíhá po povrchu… Celý děj temného elfa je silně předvídatelný a ztrácí na čtivosti tím víc čím se ztrácí na zajímavosti prostředí, ovšem mohu jen souhlasit že je to brilantně napsané.



WebArchiv - archiv českého webu