kniha » Magie pro začátečníky
chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 15
hodnotilo: 20
82%
Koupit knihu:
Minotaur
Magie pro začátečníky Více vydání = více obálek.

Kelly Link

Magie pro začátečníky

Kategorie: fantasy - sci-fi - povídková sbírka

originální název: Magic for Beginners
originál vyšel: 07/2005

vydání: Argo (web) 2008

odkazy: 4x [recenze]


Komentáře:
Gaarq  | **** 27.03.2008 14:57

úchylnost a divnost je tím nejvýraznějším na této knize. následovaná hlubokou lidskostí. nicméně té divnosti je místy mnoho a poselství se ztrácí za vrstvami neiterpretova­telných magořin. autorka chrlí nápady a to dělá i předivnost snesitelnou. a pozor na zombie. jsou všude.

whisper  | **** 07.04.2008 16:01

Je to jako u všech povídkových knih – některé kousky si vyloženě vychutnáte a některé vám naopak zanechají na patře prazvláštní pachuť (a že dokáže být v tomhle případě značně výrazná a neodbytná). Všechny povídky jsou více méně podařené. Nechybí tu ani hravost, která jde ovšem svou vlastní originální cestou. Celé sbírce samozřejmě kraluje povídka Magie pro začátečníky, kterou jsem si už zamilovala v magazínu Fantasy & Science Fiction a u které mě mrzí jen jediné, že není stejně nekonečná jako seriál Knihovna. ;-)

Madam Brbla  | **** 17.07.2008 11:42

Divné, matoucí, místy až frustrující čtení, ovšem melancholická atmosféra, vyvolané emoce a originalita všech povídek spolehlivě zmírní zoufalství z nepochopení některých autorčiných kousků. Snad by to chtělo přečíst vícekrát… a možná by to nepomohlo, možná je duševní chaos cílem této podivuhodné sbírky:-). 78%

idle  | **** 27.04.2013 20:56

Autorka má ohromnou fantazii, tak silnou, že se jí často spíš nechá vláčet. Povídky se s nadšením vrhají do nových světů a nevyzkoušených konceptů, zastavují se na detailech a z nich košatí do dalších zákoutí, takže počáteční myšlenky se pomalu ztrácejí v nedohlednu. A konce, konce jsou spíš úniky než závěry.

Ze sbírky mám rozporuplné pocity. Z těch kopců nápadů jsem nadšená, navíc jsou často doprovázené trefnými postřehy, na druhou stranu jim chybí koncept. Podobných děl jsem moc nečetla, takže celkově stojí za doporučení – ale s výhradou.

lamahe  | **** 26.11.2019 00:31

Keď som spriemeroval hodnotenia poviedok, vyšlo mi 69%. Avšak Magie patrí medzi zbierky, ktoré sa oplatí čítať aj v prípade, pokiaľ sa nám niektoré texty nepáčia. Texty sú poväčšinou zvláštne, niekedy až divné, miestami znepokojivé, až netradične hororové. Pre tú zvláštnosť som rád, že som si knihu prečítal. Čo už narobím, pokiaľ mi miestami chýbala pointa, hlbší zmysel, povestná hlava s pätou. Preto hodnotím vyššie, ako mi vychádza aritmetický priemer poviedok. Spomedzi textov to u mňa vyhrali Kamenné zvieratá, na opačnej strane spektra je Delo.



WebArchiv - archiv českého webu