kniha » Prokletí Legendy - Hra gentlemanů
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 76
hodnotilo: 109
79%
Prokletí Legendy - Hra gentlemanů

Miroslav Žamboch

Prokletí Legendy - Hra gentlemanů

série: Agent JFK
díl v sérii: 14

Kategorie: sci-fi - akční

vydání: Triton (web), EF 2008

odkazy: 2x [ukázka], 7x [recenze]


Komentáře:
shpina  | *** 07.03.2008 17:03

Slušné, lehce nadprůměrné… jen moc bombastické a osudové.

Marc  | ***1/2 16.03.2008 20:42

Žamboch je tu zase tentokrát to jsou páni co velí. Bylo zajímavé sledovat jak pokračoval v práci kterou načal Tomáš Němec. Občas jsem si povšimnul jisté odchilky v chování, v textu. Frank Boorman se dositosti vydováděl v tomto díle, dostl možná i větší prostor než samotný JFK. Je to tecnologicky nabušená kniha se smutným koncem.

Sirius  | **** 18.03.2008 10:13

Z celý týhle Temný serie mě nejvíc nadchnul Stín legendy Toma Němce. Velké vykreslení techniky, slabé vykreslení charakterů. Akce, sex, nějaká ta hláška Prostě žambochovina jako obvykle.

Majkl  | *** 27.04.2008 08:41

Po výbornej 12tke tu máme pokračovanie príbehu, ktorý perfektne začal Tomáš Němec. Tentoraz však pokračuje Žamboch a je to poznať. Akcia je celkom slušná, samozrejme tu nechýbajú nejaké erotické scény. Lepšia časť knihy je prvá polovica. Zvlášť ma potešila postava Zvedavca. Druhá polovica však stráca na zaujímavosti, zaujal ma snáď len príbeh Kešha Tribetta, Strih reality a Stellarová. Finálna akcia bola tak akčná až ma nudila. Ak sa recenzenti strácali pri predošlej akcii, túto nech radšej preskočia. Koniec ma vôbec nenadchol, zmätok, akcia a rozhorčenie z konca niekoľkých postáv. Škoda, že nádherne rozohratý príbeh v 12. dieli nemohol dokončiť rovnaký autor. 3,5*

knedle  | *** 01.08.2008 23:02

Ctyri je moc, tri jsou malo, ale co uz – supertechnicke svety mam rad, ale zde mi to nejak uplne nesedlo. Magicka entita, hlavni pointa predchoziho dilu byla uplne zazdena, plno vecem chybel radek navic. Zda se mi, ze byl prilis kladen duraz na akci v tomto svete. Jako kdyby se zde chtel MZ poradne vyradit. Ctive to je, o tom zadna, ale kdyz zpetne o tomto dilu premyslim, moc kladnych momentu si nevybavuju. Jeste doplnek: Zvedavec byl cool, taky bych takoveho chtel :)

SiriusChico  | ** 05.11.2009 00:44

Tak s tohoto dílu mám hodně rozporuplné pocity. Zatímco předchozí díl byl od začátku do konce nadupán akcí, tak v tomto pokračování se Žamboch zjevně vyčerpal. Kovář pořád fňuká, přemýšlí o smrti, osudu a životě. Frank mu do toho pobrukuje a taky neví jestli má vůbec právo na to žít… bla bla bla bla. Prostě spousta zbytečnýho blábolení a samotná atmosféra a duch celé série se nám pomalu vytrácí. ALE konec je naprosto boží na posledních několika stránkách nám autor ukazuje jak by měla vypadat celá knížka a ten závěr,..... no to mi spravilo chuť. Ale na víc jak na dvě hvězdičky to nemá,… bohužel.

Ruw  | **** 19.09.2010 21:29

Ten konec :) :(

avatar2  | *** 06.10.2010 07:53

Hodnotím níže než jiné díly protože mne kniha nevtáhla do děje. Svět byl takový mdlý, snad až příliš podobný možné pozemské budoucnosti a v ději bylo až moc tajnůstkaření a spekulací na to, aby udržel mou pozornost. Nebylo to vyloženě špatné, ale prostě jsem si Johna s Frankem tak nějak neužil, byť se snažili.



WebArchiv - archiv českého webu