kniha » Pérák
chce si přečíst 2 | má v knihovně 5
hodnotilo: 8
75%
Pérák Více vydání = více obálek.

Petr Stančík

Pérák

Kategorie: sci-fi

vydání: Druhé město (web) 2008; Druhé město (web) 2016; Druhé město (web) 2016

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
Spott3r  | *** 18.07.2011 16:17

Pérák – jediný český superhrdina. Interpretace Petra Stančíka je vcelku svérázná. Knize nechybí humor, akce, nečekané zvraty ani nějaká ta romantika. Samotné vyprávění je obohaceno i osvětlujícími medailonky, které je ovšem nutné brát v kontextu knihy – tedy s nadsázkou. Stejně tak i ilustrace. V každém případě je to kniha zajímavá, na zpříjemnění odpoledne vhodná, nicméně myslím, že v postavě Péráka je větší potenciál. Ale za přečtení stojí, vždyť je to kniha o superhrdinovi z naší rodné kotliny.

Gaarq  | **** 13.11.2016 12:11

nacisté a nacizmus jsou častým terčem morbidního pábení, ať už v rámci militaristické obsese, součkovské záhadologie nebo laibachovské estetiky. stančík použil svůj modus creandi a takřka dokonale ztvárnil českého superhrdinu péráka ve světě oněch nacifilních mýtů, mlhy, ód, odsudků a posměšků. je to takměř dokonalá směs mystifikace, nadhledu a glorifikace, využívající jak známých faktoidů, tak zbrusu nových mentakulací. jen stejně jako u mlýna na mumie to celé tak nějak vyšumí, asi jak to přestalo autora bavit, a ve vzduchu zůstane jen opar a dým.

kniha má naprosto skvělou úpravu, ilustrace a doprovodné texty, za ty půlastra navíc.

Zbyna  | **1/2 23.01.2022 21:53

Čekal jsem komix a dostal tak nějak reklamu na komix. Stylisticky vybroušené, ale podle mě bez srdíčka. Pokud budete mít u některých pasáží pocit, že se vám autor snaží do hlavy zasít vlastní politický názor, jednu hvězdu odečtěte.



WebArchiv - archiv českého webu