kniha » Sirotkův osud
v Top10 1 | chce si přečíst 2 | má v knihovně 34
hodnotilo: 32
81%
Koupit knihu:
Minotaur
Sirotkův osud

Robert Buettner

Sirotkův osud

série: Jason Wander
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi - akční - military

originální název: Orphan's Destiny
originál vyšel: 2005

vydání: Fantom Print (web) 2008

odkazy: 1x [ukázka], 1x [recenze]


Komentáře:
mato_klerik  | **** 08.06.2015 20:45

Prekvapivá kniha. Jednak väčšinu času nejde o military akčnú záležitosť, skôr politickú. Ale kniha je aj napriek tomu svižná a finále pekne akčné. Samotný príbeh nehýri originalitou, ale ako moderný techno triler funguje skvelo… Je fajn, keď SF autori odolajú tlaku očakávaní a napíšu pokračovanie podľa seba…

trudoš  | ****1/2 01.01.2016 02:20

Dívky mají své erotické románky, chlapci zase military střílečky. A i když je literární úroveň v důsledku hodně podobná, dost to vypovídá o rozdílnosti obou poloviček. Hovno hoří ve zkratce.
Uznávám, že Robert Buettner nepatří mezi spisovateli k první lize. Ano, zápletka Sirotkova osudu je předvídatelná a z velké části zbytečně vycpaná masakrem těch nebo tamtěch, ale přesně tohle občas potřebuji ke štěstí. Autor vzdává hold jak Robertu A. Heinleinovi tak Joe Haldemanovi, ale přitom přiznává, že jeho román postrádá jakékoliv vyšší cíle, snad jen pobavit obyčejné pěšáky. Což bohatě stačí.
Čímž chci říci, že druhý díl dobrodružství Jasona Wadera je na stejné úrovni, jako ten první. Nijak neubírá na krvežíznivosti, akci a chlapácké hrdinskosti. Především však nechybí našlápnutej vojenskej humor.



WebArchiv - archiv českého webu