kniha » Akademie nočních můr
v Top10 1 | chce si přečíst 2 | má v knihovně 2
hodnotilo: 10
62%
Akademie nočních můr Více vydání = více obálek.

Dean Lorey

Akademie nočních můr

Kniha vyšla i pod názvem:
Akadémia nočných môr
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Akademie nočních můr
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - horor - pro děti a mládež

originální název: Nightmare Academy
originál vyšel: 2007

vydání: Sun (web) 2008; Sun (web) 2008


SERIE: Akademie nočních můr
[1] Akademie nočních můr
[2] Pomsta netvorů
Informace / Anotace ke knize: Akademie nočních můr

Chce se ti spát?
Chce se ti opravdu spát?
Pak máš tedy velkou odvahu!
V podstatě hned okamžikem jeho narození se ukázalo, že spánek a Charlie Benjamin spolu představují výbušnou kombinaci. První veřejná katastrofa se odehrála během odpoledního spánku ve školce Otevřená náruč.
Charliemu byly tři roky.
I když si nedokázal přesně vybavit, o čem konkrétně se mu zdálo během odpočinku, kdy ostatní děti spaly na matracích v zšeřelé učebně, živě se rozpomínal na nelidské vytí a skřeky, jež ho vytrhly ze spánku. Teprve když tam zpanikařeně vtrhly školkové učitelky, aby zjistily zdroj těch příšerných zvuků, malý Charlie se probudil a zjistil, že třída kolem něho je zdevastovaná.
Neuvěřitelně poutavý a napínavý příběh malého, nenápadného, až zakřiknutého Charlieho, který má takřka stálé problémy se svým okolím a spolužáky a trpí nočními můrami, jež dokáže vyvolávat a zhmotňovat do skutečnosti. Charlie se náhle ocitá v Akademii nočních můr, kde se spolu s ostatními dětmi, obdařenými zvláštními schopnostmi, učí s těmito monstry z Temnozemě bojovat a vyhánět je z lidského světa, zejména pak ze světa dětí. Charlie brzy začne mezi všemi studenty vynikat. Po té se musí vydat do Temnozemě, do které její vládce Barakkas unesl Charlieho maminku, aby ji osvobodil. Jak dopadne první díl knihy už prozrazovat nebudeme, určitě si to rádi přečtete v knize.

 



WebArchiv - archiv českého webu