kniha » Píseční červi Duny
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 7 | má v knihovně 60
hodnotilo: 45
70%
Píseční červi Duny Více vydání = více obálek.

Brian Herbert
Kevin J. Anderson

Píseční červi Duny

série: Duna
díl v sérii: 8
kniha patří do světa: Duna

Kategorie: sci-fi

originální název: Sandworms of Dune
originál vyšel: 08/2007

vydání: Baronet (web) 2008; Baronet (web) 2016; Baronet (web) 2023

odkazy: 1x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
firen  | *** 21.12.2009 18:57

Opravdu je to propad ale patří nám to, myslím že všichni toužili po pokračování legendární série. Docela dost by mne zajímalo, jestli zanechané podklady po F. Herbertovi mluvily i tomto díle, nebo zdali si nezbedný synek se svým kamáradem tento díl úplně vymysleli. Velice slabý díl v porovnání s ostatními díly ságy, ale co víme, třeba v podání pana Franka Herberta by byla tato kniha o něčem úplně jiném s úplně jinou kvalitou. S tímto faktem jsem se sice nikdy neslučoval ale dnes ho musím potvrdit, následná tvorba B. Herberta a J Andersona nenapravitelně poškodila celou ságu Duna – Frank Herbert musí rotovat v hrobě jako by bl v melanžovém transu.

trudoš  | *** 18.02.2018 22:49

Kouzlo Duny vládne vesmíru už přes neuvěřitelných padesát let, přesto k dokončení cyklu za života Franka Herberta nedošlo. Až duo sehraných pokračovatelů dovedlo sérii k velkolepému finále, které ukončuje všechny rozvětvené linie. Tím pádem španělská vesnice pro neznalce, naopak pro skalní fanoušky v podstatě nezbytnost.
Jenže navázat tam, kde skončil kánon, není nikdy jednoduché. Přestože se autoři v kulisách dlouhodobě a úspěšně pohybují, závěrečný díl nepatří mezi jejich vrcholné kousky. Začátek se snaží po vzoru prvního dílu rozehrát děj řádně ze široka, jenže množství postav a frakcí zmate i ostřílenějšího hráče. Nemluvě o všech těch klonových reinkarnacích, nebo obehraných intrikách. A místo toho, aby zápletka šla ve vlastních šlépějích, snaží se za každou cenu zapasovat do sebe všechny ty události, které se dosud odehrály a vygradovat je do tragédie gigantických rozměrů. Dlužno však podotknout, že finální bitva je hodně povedená, jen tu hipísáckou tečku si mohli tvůrci odpustit.



WebArchiv - archiv českého webu