kniha » Pestis Draconum
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 42
hodnotilo: 33
71%
Pestis Draconum Více vydání = více obálek.

Dušan „DuKe“ Fabian

Pestis Draconum

Kategorie: urban fantasy

vydání: Artis Omnis (web) 2008; Brokilon (web) 2008

odkazy: 9x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
Sirius  | **** 15.06.2008 10:27

takže mám první komentář a rovnou říkám, že ta kniha za to fakt stojí. Přečetl jsem ji jedním dechem a jsem naprosto spokojen. Příběh se řítí kupředu a co mě nejvíc dostalo, jak opět skvěle do obyčejného a nudného světa zamíchal magické bytosti. Těším se na další :-)

Gaarq  | *** 06.07.2008 18:26

hm… dobře napsané (až na mírná škobrtnutí), zajímavé, ale oproti invocatiu to ztrácí třetí rozměr, nějaký přesah. dějové zvraty, dobrodružství, humor tu jsou, ale jakákoliv hloubka se vytratila. tož, škoda.

Svarec  | **** 05.08.2009 18:26

O třídu lepší než předchozí díl. Celý příběh je mnohem promyšlenější, celé je to čtivější a kratší rozsah tomu taky prospívá. Jenom škoda, že se hlavní postavy nedaly dohromady :)

Madam Brbla  | ***1/2 25.11.2010 18:04

Po vzoru ostatních komentujících se uchýlím ke srovnání s předchozí knihou „Invocatio Elementalium“: prvním rozdílem je odklon od „ich formy“, děj tentokrát není popisován z pohledu Davida Ábela. V „Pestis Draconum“ čtenář sleduje více linií – od tápání a trápení dívky Eriky, přes pátrání Davida a Braňa po magickém artefaktu, až po upozaděné peripetie s drakem, kde potkáme Tamaru a několik málo dalších známých i nových postav (z nichž by část zasloužila více prostoru). Román je proti prvnímu dílu sevřenější, kompaktnější, čte se rychleji, plynuleji, bez zpomalujících zívacích pasáží. Jak už naznačují ostatní příspěvky, jedná se o víceméně akční příběh, ovšem žádné kulhánkovské běsnění se nekoná. Nemám moc ráda, když mi veškeré souvislosti v průběhu čtení nezacvaknou na svá místa a spisovatel musí prostřednictvím rozhovorů hrdinů vysvětlovat – což se zde bohužel děje a mírně to sráží výsledný dojem. Román bych shrnula jako sympatickou oddychovku, která se mi asi brzy vykouří z hlavy, možná se k ní už nebudu vracet, ale po dalším díle bych určitě bez váhání sáhla. 71%

mato_klerik  | **** 01.10.2014 16:20

Lepšie ako Invocatio. Menej textu, viac príbehu. Je to „len“ klasická oddychovka, ale aby bolo jasné, že lepšie zvládnutá ako jednotka, dávam štyri hviezdy…



WebArchiv - archiv českého webu