kniha » Pašeráci v oblacích
chce si přečíst 1 | má v knihovně 68
hodnotilo: 94
68%
Koupit knihu:
Minotaur
Pašeráci v oblacích

Vlado Ríša

Pašeráci v oblacích

série: Agent JFK
díl v sérii: 16

Kategorie: sci-fi

vydání: Triton (web), EF 2008

odkazy: 3x [ukázka], 8x [recenze]


Komentáře:
Sirius  | *** 20.06.2008 16:56

tak bohužel u mě to moc nazabodovalo. Netvrdím, že je to špatné – to v nejmenším, je to skvělý dobrodružný čtivo toho nejtěžšího kalibru. Ale prostě mě to neoslovilo. Asi je to tím, že jsem zvyklý na bouchačky, samopaly – honičky na dálnicích atd.

Majkl  | *** 11.09.2008 17:39

Súhlasím so Siriusom – pre mňa je to tiež priemer, aj keď letecké súboje mám rád. V knihe však chýbalo nejaké napätie, lepší finálny súboj a samozrejme pozemná akcia. Čo mi na príbehu najviac vadilo bolo slovo „dští“, ktoré je v knihe často používané. Chcelo by to viac synoným :) 3*

shpina  | *** 13.09.2008 10:39

Ríšův JFK neexperimentuje, není natahovaný do více dílů, nesnaží se být až přílič bombastický a osudový (tak jako JFK 14 – to prostě do odpočinkové série vycházející jednou za 2–3 měsíce moc nepatří). Vzdušné souboje jsou popsané na jedničku. Ale jako u všech Ríšových knih i zde chybí originalita, gradace napětí a jako vždy (tím se tento auto vyznačuje nade všechny a nikdy ho to asi nepřejde) absence hlavní zaáorné postavy- Děj prostě svižně odplyne a to je vše. Je to tak 5/10 ale v porovnání s předchozími autorovými hrůzami dávám 3* za mírní zlepšení.

SiriusChico  | * 11.01.2010 19:13

No děs a bída. JFK a Vega se zda chovají jako puberťáci, pořád se pošťuchují, smějí a jejich boj proti náckům vypadá jako táborová hra. No a co, že JFK zabil miliony, no a co, že Boorman pro něho bětoval život,…. Prostě je to taková vesela knížka pro náctileté, které v této série nemá co dělat.

avatar2  | ***1/2 21.06.2011 20:47

Knihu hodnotím celkem smířlivě. Pan Ríša se zjevně vrátil do mladších let a doby louskání „bigglesovek“ (taky jsem si tím prošel) a napadlo ho zasadit do tohoto světa příběh JFK. Inu, proč ne. Ano, je to nenáročné, takový easy reading jak říkají angličané, ale i takové mají místo na slunci. Co mě trochu iritovalo bylo slovo spušťadlo. Je to opravdu výraz z oboru letectví, nebo to prostě měla být jen spoušť? A kde byl X-Hawk? Hodnotím jako takový průměr co neurazí.



WebArchiv - archiv českého webu