povídka » Tři páry papuček
hodnotilo: 22
74%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Pavel Renčín

Tři páry papuček

Komentáře:
Gaarq  | **** 24.07.2009 09:46

oživlé město, nedá mi nevzpomenout na holdstocka ;) renčín je hororovější, mystičtější (holdstock zase mýtičtější). střídání dějových linií je dobře vykalkulované a graduje příběh. mrzí mě jen ten uspěchaný závěr. pointa sama je dobrá, ale cesta k ní jak parkúr.

Majkl  | ***1/2 26.10.2009 22:30

Súhlasím s Gaarqom. Je to pekná poviedka, nápad živého mesta je veľmi dobrý, striedanie dejových línií pomáha dynamike príbehu, opäť tu máme snovú realitu s realitou materiálnou a naviac postavy(-u) čarodejníkov. Ale škoda, škoda záveru. Pripadalo mi to ako primerane rýchla jazda autom (väčšina poviedky), zrazu zrýchlim tak, že vonkajší svet sa zmení v šmuhu a o sekundu som na konci (záver).

Madam Brbla  | **** 05.07.2010 21:28

Renčín opět nádherně kombinuje reálný svět se snovým, s ukrytými dimenzemi, které mohou vidět pouze vyvolení. Připojím se k nářkům nad uspěchaným koncem, ale osobně mě o něco více hnětlo, když jsem dlouho nebyla schopná určit, kam vlastně povídka vede. Můj soukromý problém: jsem nerada zmatená… leč pár procent dolů za podráždění přece jen půjde:-). 75%



WebArchiv - archiv českého webu