povídka » Gernsbackovo kontinuum
hodnotilo: 30
62%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

William Gibson

Gernsbackovo kontinuum

Kategorie: sci-fi - cyberpunk

originální název: The Gernsback Continuum
originál vyšel: 06/1981

odkazy: 1x [film]

Komentáře:
Majkl  | **1/2 27.01.2010 18:50

Poviedka, o ktorej neviem, čo si myslieť. Sú to halucinácie, preludy, realita či jej poruchy? Ťažko povedať, ale tento príbeh ma spočiatku odrádzal od čítania tejto antológie. Na začiatku ma zahltila informáciámi a na konci vypľuvla s otázkou O čom to bolo? Štýl autora mi veľmi nesadol, ale dúfam, že ma raz jeho Neuromancer vtiahne ako mnohých iných. Na tretí raz som poviedku dočítal, ale nezostalo vo mne veľa dobrých spomienok (resp. ak vôbec). Hlavne za predstavu lietajúceho krížnika a osemdesiatprúdovej diaľnice (pre mňa je to celkom desivá predstava) 2,5*

papuja  | **1/2 01.03.2010 20:14

Tak tady mám podobné pocity jako Majkl. Není to vyloženě špatná povídka, ale celou dobu jsem od ní čekal něco víc. A to víc prostě nepřišlo. Na moje začátky s cyberpunkem malé zklamání.

lamahe  | *** 05.09.2017 23:11

Veľmi príjemná náladovka a originálna pocta Hugovi Gernsbackovi, ktorá nie je cyberpunkom. Ak, tak skôr nejakým dieselpunkom, resp. nuclearpunkom. Fantaskný príbeh o prelínaní realít, resp. reality s predstavou, ma zaujal hlavne tým, ako rýchlo ma vtiahol do hlavy hrdinu – fotografa. Bez toho, aby bol prílilš vtieravý, či „polopatistický“. Popisy architektonických, resp. dizajnérskych kúskov „snovej Ameriky“, sú samo o sebe majstrovským kúskom. Na náladovku udeľujem subjektívne veľmi vysoké hodnotenie.

louza  | *** 02.05.2021 10:32

Povídka o prolínání realit, nebo snad o tom co lidé čekají že uvidí. Autor tu zhusta odbočuje od tématu k rozjímání o pop kultuře a její historii. Možná kdyby vynechal tu povídku, bylo by to i lepší. Každopádně místy celkem zajímavé čtení.



WebArchiv - archiv českého webu