povídka » Market
v Top10 1
hodnotilo: 13
87%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

William Gibson

Market

originální název: The Winter Market
originál vyšel: 11/1985

Komentáře:
lamahe  | **** 14.09.2017 17:02

Cyberpunk ako bič. Luxusne ťaživá atmosféra, inšpiratívny koncept nového druhu umenia (ktorý našťastie nebol podaný celkom polopatisticky a skôr som tušil ako vedel o čo išlo) a skvelé charaktery. Teda hlavne „umelkyňa“ a „vetešník“ ako som si ich nazval – k hlavnému hrdinovi som si vzťah nejak nevedel vytvoriť. Záver však mohol byť údernejší, akoby si autor nechával zadné dvierka na pokračovanie.

louza  | ***** 15.05.2021 20:46

Hodně skvělá povídka. Hlavní hrdina dělá virtuální technické umění na úrovni emocí a náhodou objeví skrytý talent, který naprosto redefinuje celé odvětví. Text není úplně jednoduchý na čtení i proto, že se autor nepouští do detailů ale nechá pracovat fantasii čtenáře, kterou vyžaduje na poměrně vysoké úrovni. Pokud jí ovšem máte, uvidíte svět dosud nepoznaný. Výtečná věc s mocným přesahem.



WebArchiv - archiv českého webu