povídka » Tajemství vraždy
v Top10 1
hodnotilo: 19
79%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Neil Gaiman

Tajemství vraždy

Povídka vyšla i pod názvy:
Vražedná tajemství
Záhadné vraždy

(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: fantasy

originální název: Murder Mysteries
originál vyšel: 10/1992

Komentáře:
louza  | ****1/2 15.08.2012 10:25

Velmi slušná povídka, která spíše než sama o sobě dává smysl jako jeden z prequelů k Sandmanovi.

jasonix  | *** 31.03.2022 12:38

Nemůžu se vlastně rozhodnout, jestli mi tenhle koktejlek namíchaný z atraktivních ingrediencí, rádoby hlubokomyslných otázek a celkem tradiční zápletky chutnal, nebo je to jen takové placebo na efekt, které mistr Gaiman našejkoval, když se nudil mezi romány.

Lucc  | **** 03.07.2022 13:35

Konečně pořádná povídka! (Mluvím o antologii To nejlepší z hororu a fantasy.) Příběh v příběhu a mladém muži nuceně na týden uvazanem až uvězněném v LA, který po neuspokojivém sexuálním románku vyslechne od chlápka na lavičce příběh o … stvoření světa před Stvořením. Mám podobné apokryfy rád a kdyby byl lépe vsazen do reality a měl z ní nějaké vyústění, nějak ji posunul nebo srovnal srozumitelným směrem, byl bych ještě nadšenější. Zmínka o tragédii v novinách sice nahlodala, ale neuspokojila. Velmi dobré a má nakročeno ještě výš.



WebArchiv - archiv českého webu