povídka » Závěrečná zkouška
v Top10 1
hodnotilo: 12
73%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Frederik Pohl

Závěrečná zkouška

originální název: The High Test
originál vyšel: 06/1983

Komentáře:
Tommy-Gun  | ***** 17.10.2010 20:38

Zatial som v polovici knihy The Best Of Frederik Pohl, no táto poviedka ma veľmi pobavila a rozveselila. Celkovo je pán Pohl majster čo sa týka satyri a čierneho humoru. Spolu s Asimovom je to môj najobľúbenejší klasický sci-fi autor.

KeB  | **** 31.12.2012 11:20

Milá mami, dloho jsem se ti neozval, ale měl jsem moc práce. Musel jsem totiž číst tuhle humornou povídku o jednom, co se stal leteckým instruktorem. Zažíval jsem s ním různé příhody a dobře se u toho bavil. Nakonec odvrátil i jeden pokus o… Ale to až jindy mami, teď už musím končit. Tvůj milující KeB

jasonix  | **** 27.01.2023 15:15

Ano mami, KeB má pravdu, číst tuhle povídku bylo …jako když člověk chroupá tvoje cukroví, které cestou vesmírem poněkud ztratilo konzistenci, ale chutná pořád skvěle! :-) Peripetie synáčka, trochu podobného Forrestu Gumpovi, jsou zábavné a podobně jako v Gumpovi demonstrují jak idioti mohou mimoděk ovlivnit dějinné události.



WebArchiv - archiv českého webu