povídka » Druhá série
v Top10 13
hodnotilo: 61
92%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Philip K. Dick

Druhá série

Povídka vyšla i pod názvem:
Typ číslo dva
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

originální název: Second Variety
originál vyšel: 1953

odkazy: 1x [film]

Komentáře:
psykkoman  | ***** 04.02.2007 13:46

SF horor z postapokalyp­tického světa. Takových už tady bylo,řeknete si asi. Jenže u PKD jde (jak jsme zvyklí), přece jen o něco hodně jiného, než obvykle. Vřele doporučuji, ale radši nečíst před spaním…

Const.ex  | ****1/2 22.02.2009 11:56

Skvělá povídka s „mrazivou“ atmosférou. Přiznávám je to právě hlavně ta atmosféra co žene tuhle povídku nahoru. Jen málo povídek nebo dokonce knih vás tak vtáhne jako právě Druhá série.. (Konec je sice trochu předvídatelný, ale ani trochu to z kvality neubírá.)

louza  | ***** 18.09.2014 11:52

Ultimátní povídka s drtivou pointou. Ne náhodou patří ke zlatému fondu autorovy tvorby. Dick v nejlepší povídkové formě.

Lucc  | *** 07.09.2017 11:38

Asi fakt nebudu kládomilec. Tohle bylo slabé. Strašně rozvleklé, od půlky bylo naprosto jasné, kam to povede, jen nebylo jasné, kdo přesně bude S2. Podivně psané, nelogické jednání postav (prohlížení dalekohledem, proč Rus nevolal, když šel k bunkru, hlavní hrdina ani ostatní naprosto neřeší ohrožení, neplánují, prostě jen jednají a povídka popisuje, co se děje, ale ne vnitřní stav hrdinů) jakoby šlo o popis snu nebo deliria. Asi záměr, ale na mě to nefunguje. Nápad opět super, ale to, jak je vpleten do slov a vět, se mi nelíbí.



WebArchiv - archiv českého webu